De-a lungul anului 2023

Gardienii forestieri au descoperit 157 de infracţiuni, 108 dintre ele fiind tăieri ilegale de arbori

> Organele de cercetare penală au fost sesizate în 54 de cazuri, volumul arborilor tăiaţi fără drept fiind 2.490 mc

Având competenţă în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău, în anul 2023, Garda Forestieră Su-ceava a organizat şi desfăşurat 1.795 de acţiuni de control.

Aşa se arată în Raportul privind activitatea instituţiei în anul trecut, conform căruia au fost descoperite 157 de infracţiuni, dintre care 108 pentru tăiere fără drept de arbori, 24 pentru furt de arbori, 9 pentru folosirea ilegală a dispozitivului de marcat. Alte 16 au fost infracţiuni informatice, de fals şi uz de fals, cât şi pentru transportul a peste 10 mc de masă lemnoasă fără documente legale.

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea de astfel de infracţiuni este de peste 1,220 de milioane de lei, organele de cercetare penală fiind sesizate în 54 de cazuri. Volumul arborilor tăiaţi ilegal a fost de 2.490 mc.

De asemenea, în anul 2023, 1.865 de controale au vizat regimul silvic, respectiv circulaţia materialului lemnos, instalaţiile de debitat, depozitele de masă lemnoasă, în această categorie incluse fiind şi controalele de fond şi controalele de exploatare. Conform informării Gărzii Forestiere Suceava, toate aceste verificări s-au lăsat cu 759 de amenzi în valoare de 3,576 de milioane de lei.

Anul trecut, gardienii forestieri au confiscat fizic 2.479 mc de material lemnos, între care 1.111 mc de cherestea şi 672 mc de lemn de foc. Volumul materialului lemnos confiscat valoric a fost 16.758 mc, valoarea acestuia ridicându-se la 6,574 de milioane de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI