Atletism

Dorneanca Claudia Costiuc, premiată de Federaţia Română de Atletism pentru performanţele din 2023

Sâmbătă, 17 februarie 2024, odată cu finala Campionatelor Naţionale ale seniorilor şi tineretului, în sala „Ioan Soter” din cadrul CNSB „Lia Manoliu”, s-a desfăşurat ceremonia de premiere a celor mai bune performanţe ale anului 2023. Un moment plin de emoţie, în care legende ale atletismului tricolor „au predat ştafeta” generaţiei care vine tare din urmă, prilej cu care atleţii au fost premiaţi fiecare de către un medaliat olimpic.

Claudia Costiuc, de la CSM Dorna Vatra Dornei, originară din Iacobeni, a fost premiată în cadrul ceremoniei organizate de Federaţia Română de Atletism (FRA) pentru rezultatele obţinute în anul competiţional 2023, aşa după cum am aflat de la antrenorul său, Cristian Prâsneac.

Anul trecut, sportiva antrenată de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a ocupat locul cinci la Campionatul European U20 în proba de 800 de metri şi locul şase cu ştafeta de 4×400 de metri la aceeaşi competiţie.

Claudia Costiuc a fost premiată de Doina Ofelia Melinte, medaliata de la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984 – aur la 800 m, respectiv argint la 1.500 m.

Ceremonia a fost un prilej de apreciere a realizărilor extraordinare ale atleţilor români, FRA acordând distincţii campioanelor olimpice Constantina Diţă (Bejing, 2008), Gabriela Szabo (Sydney, 2000), Paula Ivan (Seul, 1988), Maricica Puică (Atlanta, 1984), Doina Melinte (Atlanta, 1984) şi Viorica Viscopoleanu (Ciudad de Mexico, 1968).

Au fost premiaţi, de asemenea, şi sportivii medaliaţi olimpici: Ionela Tîrlea, Marian Oprea, Violeta Beclea, Lidia Elena Simon, Galina Astafei, Mihaela Loghin, Vali Caciuriac, Valeria Bufanu, Ileana Silai, Oana Pantelimon, Cristieana Cojocaru, Fiţa Lovin şi Gheorghe Megelea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI