Comisia Europeană consideră că nu e nevoie de o anchetă penală pentru a stabili de ce a murit Aleksei Navalnîi

Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat ieri că nu este necesară o anchetă penală pentru a dovedi vina autorităţilor ruse în privinţa morţii disidentului Aleksei Navalnîi, transmite ANSA.

Vicepremierul italian Matteo Salvini apreciase anterior că modul în care s-a produs decesul trebuie stabilit de medici şi magistraţi, menţionează aceeaşi agenţie. „Mi-e greu să îmi dau seama ce se întâmplă în Italia, cum pot judeca ce s-a întâmplat de cealaltă parte a lumii?”, s-a întrebat el retoric, a spus el, susţinând că deocamdată este imposibil de stabilit cine este vinovat.

Solicitat să comenteze poziţia lui Salvini, Stano a declarat că „nu avem nevoie de anchete penale pentru a stabili exact ce a provocat moartea” disidentului. Purtătorul de cuvânt a subliniat că Navalnîi a fost supus unor „intimidări continue” şi a reamintit că Italia a fost de acord cu declaraţia prin care Uniunea Europeană a condamnat Rusia pentru moartea acestuia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI