Motiv major de sfadă

> L.D. CLEMENT

Conform unui recent studiu realizat la comanda BCR, 78% dintre români consideră că banii (de înţeles că lipsa lor, numărul neîndestulător, „prioritizarea” cheltuielilor etc.) sunt principalul motiv de sfadă într-un cuplu. (Altfel, e de presupus că, dacă cercetarea s-ar fi extins şi la nivel de firme, rezultatul ar fi fost similar.) A reieşit, printre altele, că planificarea paralelor (parailor?!) pentru „situaţii neprevăzute” este un subiect de mare interes pentru 65% dintre cuplurile intervievate (dacă ar fi să înţelegem că răspunsurile ar fi venit de la ambele părţi ale perechii) şi că 56% dintre respondenţi au fost de opinie că la temelia unei familii nu tre’ să stea dragostea, ataşamentul, prietenia ori alte emoţii şi sentimente dintre cele mai gingaşe, ci „situaţia financiară”. De aici până la a afla (din rezultatele studiului, desigur) că 53% din respondenţi consideră că „educaţia financiară poate consolida o relaţie”… n-a mai fost decât un pas. Căci – tălmăcită în vorbele noastre – asta a fost concluzia majoră a studiului: Dacă educaţie financiară nu e, nimic nu e! (Să adăugăm, deci, aviz cuplurilor în criză, ca şi celor în criză că nu-s încă / n-au parte de cuplu: la aşa nevoi nu daţi fuga la consilier matrimonial ori marital, la psiholog ori psihoterapeut, la specialist în coaching de familie, la astrolog ori la vrăjitoare…, ci direct la consilierul financiar; mai ales dacă aveţi şi bani să-l plătiţi!)

Deoarece rezultatele cercetării au fost debordate în piaţă nu întâmplător la debutul lunilor dragostei (februarie şi martie, nu?), aveţi grijă în această perioadă ce oferiţi / ce primiţi! Mă tem că simbolurile iubirii riscă să însemne prea puţin dacă-s pur simbolice… Ca să nu fie motiv major de sfadă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI