Israelul a indicat calendarul pentru ofensiva planificată la Rafah

Israelul îşi va lansa ofensiva împotriva Rafah luna viitoare, dacă Hamas nu va elibera ostaticii rămaşi în Gaza până la începutul Ramadanului, a declarat Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian, scrie The Guardian. „Lumea trebuie să ştie, iar liderii Hamas trebuie să ştie – dacă până la Ramadan ostaticii noştri nu sunt acasă, luptele vor continua peste tot, inclusiv în zona Rafah”, a declarat Gantz, la o conferinţă desfăşurată duminică la Ierusalim, potrivit Agenţiei France-Presse, citată de cotidianul britanic.

Gantz a făcut, vineri, comentarii similare cu privire la un calendar, potrivit Times of Israel, dar guvernul israelian nu a precizat anterior un termen limită pentru asaltul planificat asupra oraşului în care s-au refugiat majoritatea celor 1,7 milioane de palestinieni strămutaţi.

Ramadanul începe în 10 martie.

Gantz a adăugat că o ofensivă va fi desfăşurată în mod coordonat şi în discuţie cu americanii şi egiptenii pentru a facilita o evacuare şi pentru a „minimiza cât mai mult posibil victimele civile”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI