Contrar unor zvonuri

Comercianţii din Bazar nu vor plăti pentru căldură

> Complexul comercial fiind racordat la sistemul centralizat, costurile cu încălzirea vor fi acoperite din bugetul municipiului > „Vom continua lucrările de modernizare cu zonele din afara halelor acoperite” dă asigurări primarul Ion Lungu

Ieri dimineaţă, Ion Lungu, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, s-a întâlnit cu cei care îşi desfăşoară activitatea în Complexul comercial „Bazar” din Lunca Sucevei. Cu aceştia, edilul-şef a avut discuţii cu inclusiv pe tema suportării costurilor de încălzire, Ion Lungu dând asigurări că respectivii comercianţi nu vor trebui să plătească pentru căldura consumată începând din sezonul rece curent.

„I-am asigurat că nu vor plăti ei încălzirea Bazarului, aşa cum se vehiculează. Aceasta deoarece sistemul de încălzire este racordat la reţeaua centralizată a oraşului, iar costurile vor fi suportate de municipalitate” a subliniat şeful executivului sucevean.

Contractul pentru lucrările de introducere a încălzirii în Complexul comercial „Bazar” a fost semnat la începutul lunii noiembrie 2020, câştigătorul acestora, la licitaţie, fiind asocierea

dintre firmele autohtone Con Bucovina, Ada ProdCons şi Loial Impex. Valoarea actualizată a investiţiei a ajuns la 26,64 de milioane de lei, aceasta crescând cu 3,98 de milioane de lei, respectiv cu 18%, faţă de cea votată iniţial de Consiliul Local. Printre altele, contractul a inclus închiderea cu pereţi termoizolanţi şi tâmplărie termopan, montarea de echipamente ventilo-convectoare, aeroterme, perdele de aer, hidranţi interiori, instalaţii electrice şi bariere de fum.

Iniţiativa amenajării unui modern sistem de asigurare a căldurii în bazarul sucevean a fost luată cu ani în urmă, însă demersurile au fost mult întârziate din cauza „documentaţiei stufoase” necesare obţinerii avizului de securitate la incendii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava. Potrivit lui Ion Lungu, „pentru a crea condiţii civilizate de lucru”, în bazar municipalitatea a investit 10 milioane de euro.

„Vom continua lucrările de modernizare a bazarului în zonele din afara halelor acoperite” a punctat Ion Lungu.

Un comentariu

  1. A nu?
    Dar pentru ce vor plati? Decat pentru locul pe care il ocupa? Si… cat este pe metru patrat leasing? Ba! Prostiti fraierimea de 30ani si inca va mai merge…
    Prost sa fii da sa-ti revii. Stii?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI