Rugbi, Cupa Europei

Suceveanul Alin Conache a marcat din nou pentru România

> Într-un meci jucat la finele săptămânii trecute, România – Portugalia 24-49

Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Portugaliei, cu 49-24 (20-10), sâmbătă, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, în ultimul lor meci din Grupa B din Rugby Europe Championship 2024.

„Stejarii” au făcut pe alocuri un joc bun, dar au comis numeroase greşeli, de care Portugalia, revelaţia Cupei Mondiale din 2023, a ştiut să profite. Lusitanii au dat dovadă de un plus de viteză şi de inteligenţă, câştigând grupa, în ciuda unui debut nefericit, cu înfrângere în Belgia. Suceveanul Alin Conache a marcat nouă puncte în meciul cu Portugalia. Sportivul care va juca la Steaua a punctat din trei transformări de eseu şi un dropgol.

„Os Lobos” (lupii) au deschis scorul după primul sfert de oră şi au condus până la final, dezlănţuindu-se în ultimul sfert de oră (trei eseuri), astfel că au obţinut şi punctul bonus ofensiv.

Oaspeţii au marcat primul eseu prin Manuel Cardoso Pinto (13), iar Hugo Aubry (14) a transformat fără emoţii. Aubry a adus avantajul portughezilor la 10-0, dintr-o lovitură de pedeapsă.

România a revenit în meci prin încercarea lui Ovidiu Cojocaru (22), transformată de Alin Conache (23). Fiecare echipă a mai reuşit câte trei puncte, lusitanii prin Aubry (34), din lovitură de penalitate, iar „stejarii” prin Conache (36), din dropgol. Vizitatorii au intrat la pauză cu un avans confortabil, după eseul lui Tomas Appleton (37), transformat de Aubry (40).

Echipa antrenată de David Gerrard, fost antrenor al Portugaliei, a început excelent repriza secundă şi Rupanu a fost aproape de eseu (42), dar arbitrul nu l-a acordat. „Stejarii” au reuşit, totuşi, să culce balonul în terenul de ţintă al adversarilor, prin Taylor Gontineac (44), iar Conache a transformat eseul (45), astfel că tabela arăta un scor echilibrat, 17-20.

Portugalia a reuşit să înscrie o nouă încercare, prin Lucas Martins (52), iar Aubry a transformat-o (53), dar România nu a renunţat la luptă, şi Neagu a refăcut ecartul de pe tabelă, cu un eseu (60), transformat de Coanche (61), pe fondul faptului că lusitanii erau în 14. România nu a reuşit să profite pe deplin de superioritatea numerică şi oaspeţii au mai punctat prin Aubry (64), din lovitură de pedeapsă.

Pe final, „stejarii” au cedat complet şi au fost surprinşi de „os lobos”, care au mai reuşit eseuri prin Manuel Cardoso Pinto (70), Lucas Martins (79) şi Nicolas Martins (80+3), primele două transformate de Aubry (71, 80).

În primele sale partide, România a învins Polonia cu 20-8 (în deplasare) şi Belgia cu 33-18 (acasă). În schimb, Portugalia a pierdut în deplasare cu Belgia (6-10) şi a învins Polonia (54-7).

În semifinale (2-3 martie), România va juca în deplasare cu Georgia, câştigătoarea Grupei A, în timp ce Portugalia va primi replica Spaniei, pe teren propriu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI