Ion Lungu spune că nu a auzit ca părinţii elevilor să ofere plicuri cu bani de 8 Martie cadrelor didactice

> …Că strâng ei să cumpere un cadou doamnei, nu mai este problema mea

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că nu încurajează oferirea de plicuri cu bani cadrelor didactice de 8 Martie, arătând că nu este problema lui dacă se strâng bani pentru un cadou.

„Noţiunea o încadrez la fondul clasei. Din punctul meu de vedere, nu este necesar acest fond al clasei, pentru că primăria acordă finanţări suficiente la şcoli. De când sunt primar am dat peste 100 de milioane de euro la şcoli. Nu se justifică să stângem trei bani pentru o perdea. Nu e cazul. Că vrea să-i dea un buchet de flori lui doamna, o ciocolată…nu mai comentez. Sunt moştenite, împământenite la noi. Eu nu recomand, cel puţin în ceea ce priveşte fondul clasei, pentru că primăria a investit foarte mult în şcoli. Restul, că dă un buchet de flori de 8 Martie, asta e. Nu pot eu să spun să nu dea” a arătat Ion Lungu.

Întrebat cum comentează că există informaţii potrivit cărora se strâng bani pentru oferirea de plicuri cu bani şi cadouri pentru profesoare, Ion Lungu a spus că aceste aspecte nu au legătură cu actul educaţional.

„Eu, ca primar, am spus că recomand şi le spun părinţilor că nu trebuie să dea niciun ban la şcoală. Restul, că strâng ei să cumpere un cadou doamnei, nu mai este problema mea. Acolo este comitetul de părinţi, consiliul de administraţie al şcolii. Sunt alte reguli. Nu pot eu să spun să nu dea un buchet de flori la doamna sau o cutie de ciocolată” a declarat Lungu.

El a arătat că nu este de acord să fie oferite plicuri cu bani învăţătoarelor sau dirigintelor.

„Şi noi dăm flori de 8 Martie. Asta este realitatea. Flori, o ciocolată, o cafea, dar n-am auzit de plicuri cu bani astăzi, în vremurile noastre. Poate erau valabile în urmă cu 15 ani. Sunt alţii în drept care se pot autosesiza. Eu nu cunosc această practică şi nu o încurajez” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI