Un simpozion dedicat fenomenului Taylor Swift a avut loc în Australia

Artistă adorată de milioane de fani, femeie de afaceri miliardară: impactul social, economic şi cultural al vedetei pop americane Taylor Swift este atât de mare încât Universitatea din Melbourne, Australia, i-a consacrat un simpozion la care au participat cercetători din diverse discipline, informează AFP.

„Swiftposium”-ul a analizat fenomenul Taylor Swift din toate unghiurile, sociologic, comercial, cultural şi chiar… medical, înaintea sosirii la Melbourne a turneului mondial al cântăreţei, „The Eras Tour”. „Este cu adevărat ui-mitor să vezi câte abordări diferite poţi folosi pentru a analiza (fenomenul) Taylor Alison Swift”, a subliniat Jennifer Beckett, profesoară de media şi comunicare la Universitatea din Melbourne. „Ea a acumulat o asemenea putere şi influenţă, fără precedent cred în industria (muzicală)”, a remarcat universitara. „Putem învăţa multe de la ea, dar trebuie să dăm dovadă şi de spirit critic”, a continuat aceasta.

Cântăreaţă şi actriţă, Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, este de asemenea poetă, simbol feminist şi o femeie de afaceri iscusită.

Anul trecut, un curs de la Universitatea din Ghent (Belgia) a examinat versurile vedetei pop, întrebându-se asupra „geniului ei literar”.

Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că ritmurile cântecelor sale ar putea ajuta la resuscitarea cardiacă, după cum a reieşit în cadrul simpozionului de la Melbourne. Deşi hitul celor de la Bee Gees „Stayin’ Alive” fusese considerat ani de zile ca având ritmul potrivit pentru resuscitările cardiopulmonare, universitarii au identificat în ritmul melodiilor lui Taylor Swift numărul corect de bătăi pe minut, mai relevante pentru generaţiile mai tinere, după cum au subliniat vorbitorii.

Conferinţa a adus în discuţie şi „Swiftonomics”, impactul economic al turneelor lui Taylor Swift asupra oraşelor, urbanismului, transportului public, restaurantelor şi hotelurilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI