Provocaţia

Provocaţia este un cuvânt rusesc rămas la noi din recuzita lexicală a spionajului sovietic şi înseamnă după dicţionare aţâţare, cauzare, declanşare, determinare, generare, incitare, instigare, instigaţie, înscenare, întărâtare, pricinuire, prilejuire, producere, provocare, stârnire, tulburare… A fost şi este principala tehnică folosită de Ohrana, serviciul secret al ţarilor, pentru acapararea noilor teritorii, apoi de către bolşevicii lui Lenin, Stalin, Brejnev, Putin, fiind pusă în aplicare cu ajutorul serviciilor secrete GRU, KGB, FSB… Cu succese garantate. Până la Ucraina.

România a făcut cunoştinţă devreme cu provocaţiile spionilor ruşi, istoria reţinând faptul că nicio altă entitate statală nu a folosit pe teritoriu românesc atâţia spioni şi provocatori câţi au trimis ruşii în decursul ultimelor două secole: prima ieşire la lumina zilei imediat după câştigarea independenţei, culminând cu răzmeriţa din 1888. A doua ieşire a fost pentru pregătirea şi răspândirea revoltei ţăranilor din 1907, iar a treia a culminat cu infiltrarea spionului Mihai Bujor, cel ce voia să ne răscoale împotriva regelui ca să devenim gubernie a URSS. De reamintit că Lenin, ajutat de servicii secrete germane, subtilizase puterea la Kremlin după provocaţii sângeroase cu propriii cetăţeni, provocaţii care vor continua încă un secol până la cucerirea altor zeci de popoare şi încartiruirea lor în ultimul imperiu în viaţă, lagărul URSS, acum Federaţia Rusă. Mereu în stare de expansiune de 4 secole şi mai bine.

Arhivele păstrează şi alte provocaţii pentru a pune la pământ România. Una a vizat elitele intelectuale antebelice, inclusiv cele militare: iulie 1947 – cu chip că vine un avion să-i salveze pe liderii ţărănişti transportându-i peste graniţă în Europa civilizată, Ion Mihalache, Nicolae Penescu, Nicolae Carandino, Ilie Lazăr, Constantin Gafenco, Gheorghe Popescu, Dumitru şi Eugen Borcea… muşcă momeala prezentându-se la Tămădău şi sunt arestaţi de serviciile sovietice în colaborare cu cozile noastre de topor. Cu astfel de provocaţii a fost îngenuncheată elita românească, asasinată la Gherla, Sighet şi Periprava, iar apoi a fost îngenuncheat întregul popor, că nu şi-a mai revenit nici în ziua de azi. Asta fiindcă României nu i s-a recunoscut decât în vorbe statutul de aliat al URSS, în fapt ţara a fost supusă şi jefuită la modul primitiv: până şi şefii de raioane, şefii de instituţii. Până şi comandanţii raionali de pionieri erau ofiţeri sovietici! Țară la un pas de rusificare!

Două partide actuale continuă provocaţiile bolşevice, după un secol şi jumătate de ofensivă rusească: AUR, păstorit de Simion George, şi SOS România! de Iovanovici-Şoşoacă Diana, ambele creaţii ale unor servicii secrete, tot ruseşti se spune, pregătite să fie coloana a V-a a ofensivei lui Vladimir Putin asupra Moldovei şi apoi a întregii Românii.

Provocaţiile lor au început în Parlamentul României: scandaluri groteşti cu botniţa pe figură şi urlete împotriva măsurilor de protejare-vaccinare împotriva COVID, ceea ce a provocat neîncrederea cetăţenilor în autorităţile sanitare şi a mărit numărul deceselor cu câteva zeci de mii. Autorităţile statului român au tolerat crima şi sabotajul ticălos împotriva existenţei poporului român, iar dintre justiţiari nu s-a găsit nimeni să ancheteze dimensiunea genocidară. În consecinţă, provocaţiile reacţionare vor continua.

Ultimele provocaţii: 1. aducerea câtorva mii de demonstranţi de prin judeţele patriei cu autocarele la Suceava ca să declanşeze revoluţia şi să înlocuiască actuala administraţie prin forţă; 2. la mitingul împotriva extremismului, liderul SOS şoşocar a încercat deturnarea protestului populaţiei sucevene prin distragerea atenţiei publice, dar metoda împrumutată de la infractorii romi de a se tăvăli pe jos în ţipetele ciracilor infiltraţi n-a dat rezultatele scontate. De reţinut intrarea AUR în mocirla infracţionalităţii joase şi asocierea cu cele mai declasate elemente ale interlopilor pentru regizarea provocaţiilor.

Politica auristă şi şoşocară nu are nimic a face cu democraţia, ci cu revizionismul extremist, iar expulzarea lui George Simion din Ucraina şi Moldova ne arată adevărata faţă „patrioţilor“!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI