Managerul SCJU Suceava, dr. Alexandru Calancea:

Peste 30 de vieţi au fost salvate la SCJU Suceava, în decurs de 3 luni, prin implantarea de stimulatoare cardiace

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, vineri, că investiţia de aproximativ 600.000 euro a Consiliului Judeţean Suceava în Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava îşi dovedeşte importanţa, până în prezent fiind salvate peste 30 de vieţi omeneşti.

El a spus că activitatea Laboratorului de Stimulatoare din cadrul Secţiei de Cardiologie a fost iniţiată la data de 25 octombrie 2023, iar până în prezent s-au implantat 34 de stimulatoare cardiace, proceduri efectuate atât în regim de urgenţă, cât şi la pacienţi internaţi prin programare.

În prezent, în cadrul laboratorului activează doi medici, respectiv dr. Ciprian Mitric şi dr. Paul Mihai Boarescu, şi asistenta medicală Lăcrămioara Blanariu.

Dr. Calancea a menţionat că, din luna ianuarie 2024, s-a iniţiat şi activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulatoriu.

El a spus că, în prezent, costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, făcându-se toate eforturile pentru includerea în Programul Naţional de Sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace.

Mai mult, în planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervenţională se află şi înfiinţarea unui Laborator de Ablaţii Cardiace pentru tratamentul modern al tulburărilor de ritm cardiac.

„Prin investiţiile majore ale Consiliului Judeţean, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Ioan cel Nou» Suceava ţine pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerinţelor pacienţilor, oferindu-le un act medical de înaltă calitate” a declarat dr. Alexandru Calancea. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI