Amenzi pentru depozitări necontrolate de deşeuri şi poluare accidentală

Comisarii de mediu suceveni au fost sesizaţi privind depozitări neconforme de deşeuri în mai multe locaţii pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, iar joi a fost efectuat un control de către comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava.

Cu toate că s-au demarat activităţi de salubrizare de către autoritatea administraţiei publice locale, la faţa locului s-au constatat depozitări neconforme de deşeuri, astfel: pe amplasamentul fostului depozit de deşeuri al comunei, din apropierea străzii Traian Brăileanu, precum şi în zona denumită „Cireşica” (MHC Bilca 2), pe malul stâng al canalului/cursului de apă dintre microhidrocentrale.

Garda de Mediu Suceava arată că s-au luat măsuri imediate de remediere, în sensul că s-a solicitat operatorului de salubrizare contractat pentru ridicarea şi transportul deşeurilor în vederea eliminării la depozitul ecologic aparţinând CMID Moara (un prim transport de deşeuri s-a realizat chiar în ziua controlului).

Prin actul de control încheiat s-au trasat măsuri ferme cu termene de realizare în vederea salubrizării zonelor afectate de depozitări neconforme de deşeuri, concomitent cu ridicarea şi predarea deşeurilor operatorului de salubrizare contractat în vederea valorificării/eliminării legale a acestora.

Totodată, pentru faptul că nu a luat măsuri de prevenire a poluării accidentale a mediului prin depozitări necontrolate de deşeuri, reprezentantul legal al unităţii administrativ-teritoriale în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în baza legislaţiei specifice în vigoare, arată sursa citată. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI