Elevă reţinută după ce a înjunghiat cu un cuţit supraveghetorul dintr-un internat

O elevă în clasa a X de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a fost reţinută după ce l-ar fi înjunghiat cu un cuţit pe supraveghetorul de noapte al internatului, după discuţii contradictorii. Agresiunea ar fi avut loc în biroul directorului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o inculpată de 16 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Din probele administrate rezultă că, luni, în timp ce afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, inculpata, elevă în clasa a X, pe fondul unor discuţii contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuţit de 34 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, lovindu-l în zona spatelui.

În urma agresiunii, victima a fost transportată la spital şi suspusă unei intervenţii chirurgicale, iar potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

„De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei”, notează procurorii.

Inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, urmând ca procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI