Criză de firme de proiectare

> „Nu mai există proiectanţii profesionişti de altădată, dar mulţumim lui Dumnezeu că îi avem şi pe aceştia” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei

Proiectele finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în special cele de creştere a eficienţei energetice a imobilelor de locuinţe, au de suferit de pe urma insuficienţei numerice a firmelor de proiectare, dar şi a seriozităţii acestora. Semnalul de alarmă este lansat de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care susţine că, din cauza celor amintite, se înregistrează mari întârzieri şi chiar blocaje în depunerea respectivelor proiecte. „La nivel naţional sunt periclitate proiectele pe PNRR, în mod special cele privind eficienţa energetică. Există lucrări pe care le scoatem de trei ori la încredinţare şi nu vine vreun proiectant. Unele firme au dispărut de pe firmament, s-au dizolvat, ori au intrat în insolvenţă. Multe oraşe nu pot depune proiectele, din cauză că au dat peste nişte proiectanţi care nu sunt în stare să le facă, le greşesc sau nu le predau la timp” reliefează edilul-şef sucevean.

Lungu precizează că această problematică a fost abordată şi cu prilejul adunărilor Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), unii primari reclamând că societăţi specializate care au câştigat licitaţia „îi ţin blocaţi şi nu pot să depună proiectele pe PNRR”. „Ştiu, inclusiv de la colegii mei din ţară, că la nivel de România se înregistrează o criză foarte mare de proiectanţi. Nu mai există proiectanţii profesionişti de altădată, dar mulţumim lui Dumnezeu că îi avem şi pe aceştia” a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI