„19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor”

> Campanie cu semnificaţie majoră pentru toţi actorii implicaţi în procesul educaţional la CSEI “Sf. Andrei” Gura Humorului.

 30 de cadre didactice au desfăşurat cu elevii activităţi în cadrul campaniei derulate anual de FICE România, prin care a fost readusă în discuţie problematica violenţei, temă de actualitate ce trebuie abordată în moduri variate. Obiectivul principal a fost determinarea unei schimbări de atitudine în rândul elevilor noştri.

Cadrele didactice au urmărit conştientizarea elevilor cu privire la consecinţele actelor de violenţă, educarea empatiei prin dezbatere pe marginea unor studii de caz şi prin expunerea experienţelor proprii, apoi au îndrumat elvii pentru identificarea celor mai eficiente modalităţi de evitare a comportamentului violent. Lupta împotriva violenţei se duce cu folosirea tuturor resurselor de care dispunem, hotărâţi fiind să nu ne oprim, ci să continuăm prin toate mijloacele să determinăm relaţii de prietenie şi respect în rândul elevilor. Mesajul nostru antiviolenţă este ecoul tuturor copiilor victime ale violenţei, dar şi al celor care nu reuşesc să gestioneze reacţiile violente deseori disproporţionate faţă de cauza care le-a declanşat.

Totodată s-a avut în vedere informarea preventivă a elevilor cu privire la riscul existent în mediul virtual unde pot fi expuşi şi pot să devină victime ale violenţei ce îmbracă diverse forme.

Mesajele copiilor împotriva violenţei, materializate în produsele rezultate în urma activităţilor, au fost expuse în curtea şcolii ca o prelungire a conştientizării necesităţii alegerii comportamentelor prietenoase în relaţia cu ceilalţi. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI