Premierul ungar merge în continuare pe cartea tensiunilor cu UE

Şeful guvernului de la Budapesta nu dă semne că ar vrea să ajungă la o înţelegere cu UE. Viktor Orban ameninţă că îşi va folosi dreptul de veto la summitul Uniunii Europene din decembrie pentru a bloca ajutorul acordat Ucrainei.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-a întâlnit, ieri, la Budapesta, cu premierul Viktor Orban în încercarea de a calma tensiunile, în contextul în care şeful guvernului maghiar ameninţă să blocheze decizii cheie privind Ucraina, relevă AFP.

Orban, singurul lider din UE care a menţinut legături strânse cu Kremlinul, ameninţă că îşi va folosi dreptul de veto la summitul UE din decembrie pentru a bloca ajutorul acordat Ucrainei şi pentru a opri încercarea stopa încercarea autorităţilor de la Kiev de a adera la blocul comunitar. Orban e în conflict cu Bruxelles-ul în legătură cu o serie întreagă de probleme, de la migraţie, reformă judiciară şi drepturile LGBTQ până la Ucraina, arată sursa citată.

Ultima lui mişcare contra UE este o campanie publicitară eurosceptică agresivă, cu afişe care o vizează pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Orban le-a spus susţinătorilor săi, la începutul acestei luni, că Ungaria se opune politicilor UE „cu toată puterea”, susţinând că acestea vor duce Europa „la ruină”.

Orban şi-a înăsprit recent şi poziţia faţă de comunitatea LGBTQ. Înaintea ultimelor alegeri europene din 2019, Orban a lansat o campanie similară împotriva predecesorului lui von der Leyen, Jean-Claude Juncker.

Şeful guvernului de la Budapesta i-a prezentat în mod continuu pe liderii UE drept marionete ale miliardarului evreu George Soros – şi acum ale fiului său Alex -, datorită sprijinului acordat de aceştia ONG-urilor pentru drepturile omului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI