Angajaţii TESA şi de la întreţinere, cei mai prost plătiţi din spitale!

> La 6 decembrie, sprijiniţi de sindicatul Sanitas, angajaţii de la TESA de la Spitalul Judeţean Suceava ar putea intra în grevă

 Partidul Verde – filiala judeţeană Suceava consideră că personalul TESA şi personalul de la întreţinere din cadrul unui spital merită mai mult respect pe zona de salarizare din partea Ministerului Sănătăţii. Aceste categorii profesionale sunt cele mai prost plătite din spitale, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

„Noi, verzii suceveni, am mai vorbit despre oamenii «din umbră» care au grijă de buna funcţionare a unui spital, adică de cei de la TESA şi de personalul de la întreţinere; fără ei, în câteva zile, orice unitate spitalicească se închide. Nu am văzut în ultimii ani ca un conducător de minister să arate până la capăt o bună-voinţă faţă de TESA şi muncitorii de la întreţinere, adică să le acorde salarii normale, proporţionale cu muncă lor, cum există la medici, asistenţi.

Din ceea ce ştim, ce se aude, începând cu data de 6 decembrie 2023, sprijiniţi de sindicatul Sanitas Suceava, angajaţii de la TESA din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava vor intra în grevă până la soluţionarea diferenţelor salariale.

Suntem convinşi că, dacă TESA nu va face salariile, lefurile la spital pe luna decembrie 2023 nu vor intra pe niciun card, cum de asemenea dacă un instalator nu repară o ţeavă sau o scurgere, actul medical nu se finalizează. Ca să nu mai spunem că dacă tot cei de la TESA nu se ocupă de o recepţie, o licitaţie, plata unei facturi, partea de statistică, bună funcţionare a unui spital se prăbuşeşte” declară Dan Acibotăriţă, preşedintele Partidului Verde Suceava.

Potrivit lui, „din nefericire, la Suceava, ca şi în toată ţara, politicienii vorbesc minciuni frumoase, iar banii, măririle de salarii, tot la ei se duc. TESA şi personalul de la întreţinere, împreună cu sindicatele, dacă sunt uniţi şi nu au parte de trădători printre ei sau combinatori care îşi urmăresc doar interesul personal, îşi vor primii răsplata pentru munca depusă”. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI