Senatorul Ioan Stan recunoaşte că utilizarea fondului de rezervă în locul rectificării bugetare e o măsură extraordinară

> Potrivit lui, e imperativă menţinerea sub control riguros a deficitului bugetar

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a recunoscut, vineri, într-un comunicat de presă, că alocarea de fonduri pentru diferite cheltuieli ale statului prin fonduri de rezervă la dispoziţia Guvernului în locul rectificării bugetare este o măsură extraordinară impusă de circumstanţe extraordinare.

„Circumstanţele extraordinare ale acestui an şi necesitatea imperativă a menţinerii sub control riguros a deficitului bugetar au impus Guvernului să recurgă la măsuri extraordinare, dar deplin legale, respectiv finanţarea instituţiilor statului prin instrumentul fondului de rezervă. Astăzi, alocarea unei sume de aproape 14 miliarde lei, asigură până la finalul anului tot ce ţine de pensii, alocaţii, şomaj, educaţie, sănătate, ajutoare de încălzire” a arătat Ioan Stan.

Potrivit acestuia, 3,7 miliarde de lei merg la sistemul de sănătate publică, dintre care 3,5 miliarde pentru medicamente şi materiale sanitare, plus alte 200 de milioane de lei pentru spitale.

În plus s-au aprobat şi plăţile necesare pentru continuarea unor mari investiţii la Spitalul Clinic de Urgenţă din Timişoara şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

În ceea ce priveşte susţinerea mediului privat, s-a majorat cu 4 miliarde de lei plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest, până la 31 decembrie 2023. Ni s-a precizat că noul plafon asigură acces la măsurile din schema de ajutor de stat pentru un număr suplimentar de 4.500 de firme.

De asemenea, până la finalul anului vor fi acordate ajutoare de stat pentru circa 31.000 de companii, „susţinerea mediului privat fiind o prioritate”.

„În concluzie, alocarea din fondul de rezervă dispusă azi de premier rezolvă până la finalul anului tot ce ţine de pensii, alocaţii, şomaj, educaţie, sănătate, ajutoare de încălzire asigurându-le românilor un sfârşit de an liniştit” a declarat Ioan Stan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI