Sharon Stone i-a plătit salariul lui Leonardo DiCaprio în 1995, când studioul a refuzat să îl distribuie

> „Nu-i pot mulţumi îndeajuns”, a declarat actorul

Leonardo DiCaprio a dezvăluit pentru E! News că i-a mulţumit „de multe ori” lui Sharon Stone pentru că i-a plătit salariul în 1995, atunci când studioul a refuzat să îl distribuie în drama western „The Quick and the Dead”, a lui Sam Raimi. La acea vreme, DiCaprio venea după rolul său de debut, What’s Eating Gilbert Grape, pentru care era nominalizat la Oscar, iar Stone era foarte dornică să lucreze cu tânărul actor.

Ea a ţinut neapărat să-i distribuie pe DiCaprio şi Russel Crowe în film şi a fost dispusă să plătească pentru asta, scrie Variety. „Ea a spus: «Aceştia sunt cei doi actori cu care vreau să lucrez»”, şi-a amintit DiCaprio. „Este incredibil. Ea a fost o mare campioană a cinematografiei şi a oferit oportunităţi altor actori, aşa că sunt foarte recunoscător. I-am mulţumit de multe ori”, a adăugat el. „Nu ştiu dacă i-am trimis un cadou de mulţumire real, fizic, dar nu pot să-i mulţumesc îndeajuns”…

În „The Quick and the Dead”, Stone a jucat rolul unui pistolar care vizitează un oraş de frontieră şi se ciocneşte cu liderul acestuia (Gene Hackman). În cartea sa de memorii din 2021, „The Beauty of Living Twice”, ea a dezvăluit că a plătit singură salariul lui DiCaprio după ce studioul TriStar Pictures a refuzat să îl distribuie (via Insider). „Acest puşti pe nume Leonardo DiCaprio a fost singurul care a reuşit la audiţie”, a scris Stone, adăugând că a audiat o mână de actori adolescenţi pentru rolul lui The Kid. „După părerea mea, el a fost singurul care a venit şi a plâns, implorându-şi tatăl să-l iubească în timp ce murea în acea secvenţă”.

Stone îşi aminteşte că studioul i-a spus: „De ce un necunoscut, Sharon, de ce te sabotezi singură?”…

Apoi actriţa continuă – „Studioul mi-a spus că dacă mi-l doresc atât de mult, aş putea să-l plătesc din propriul meu salariu. Aşa că am făcut-o!”.

Întâlnirea cu studioul şi decizia de a-l plăti ea însăşi pe DiCaprio au motivat-o parţial pe Stone să devină producătoare, unde putea să lupte pentru talentele care, în opinia ei, meritau postul. „Obţinerea unor credenţiale de producător în calitate de actriţă este adesea considerată în domeniul meu de activitate ca fiind o «chestiune de vanitate», ceea ce înseamnă că te plătesc pentru slujbă, dar taci naibii din gură şi nu te băga”, a scris Stone în memoriile sale. „Nu voi accepta un contract de formă şi îi anunţ de la început. Asta este ilegal, spun eu, şi îmi place să lucrez în limitele legii. Asta aduce tăcere şi nu bucurie la celălalt capăt al telefonului”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI