La Rădăuţi, conform unui sondaj

Luptă strânsă între primarul în funcţie, Bogdan Loghin, şi principalul contracandidat, Traian Andronachi

PSD şi candidatul partidului pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi, Traian Andronachi, se situează în fruntea preferinţelor electoratului din municipiul Rădăuţi, fiind urmaţi îndeaproape de primarul în funcţie, Bogdan Loghin şi PNL, conform datelor unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) în perioada 10-20 noiembrie 2023.

Iată percepţia „asupra direcţiei” municipiului Rădăuţi: 43% dintre respondenţi consideră că lucrurile se îndreaptă „mai degrabă într-o direcţie bună”; 47% consideră că municipiul se îndreaptă „mai degrabă într-o direcţie greşită”; 10% nu au ştiut sau nu au răspuns.

Aceste rezultate indică o distribuţie destul de echilibrată între cei care percep o evoluţie pozitivă şi cei care consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită.

Iată şi „preferinţele partizane”: 40% dintre respondenţi ar vota pentru PSD; 33% pentru PNL; 16% pentru AUR, urmând, cu 4% şi sub alte formaţiuni politice.

Aceste rezultate reflectă o diversitate de opţiuni politice, dar o competiţie puternică între PSD şi PNL, de asemenea o creştere a susţinătorilor AUR.

În ce priveşte preferinţele pentru candidaţii la Primăria Rădăuţi: 40% dintre respondenţi ar vota pentru Traian Andronachi (PSD); 36% pentru Bogdan Andrei Loghin (PNL); 13% pentru Emanuel Ghica (AUR); 6% pentru Aurel Olarean (PER); 3% pentru Ana Macovei (USR); 1% pentru Iulian Melinte (SOS); 1% au declarat că ar vota „altcineva”.

Adăugăm că, potrivit sondajului, rădăuţenii sunt preocupaţi de sănătate (21%), curăţenia (12%), locuri de muncă/investitori (9%), educaţie (8%), infrastructura pietonală (7%); locuri de parcare (4%), spaţiile verzi (4%), aglomeraţie în trafic (1%). (N.B.; D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI