Eveniment caritabil organizat de ASCOR Suceava – „Seara bucovineană”

Pentru a fi alături de Andreea, o tânără de numai 25 de ani care duce o luptă cumplită cu cancerul, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Suceava, a organizat în seara zilei de luni, 13 noiembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, un concert caritabil numit generic „Seară bucovineană”. Ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie, evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor artişti consacraţi ai muzicii populare, care s-au alăturat proiectului pentru a dărui publicului momente artistice deosebite, dar şi pentru a-i încuraja pe spectatori să contribuie la strângerea de fonduri prin care se va susţine cauza Andreei Aniţa, diagnosticată cu sarcom sinovial.

Între artiştii care au răspuns afirmativ invitaţiei de a sprijini aproapele aflat la nevoie cu numai o zi înainte de începerea Postului bucuriei, aşa cum este numit Postul Naşterii Domnului, s-au numărat Steliana Sima, Elena Merişoreanu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Emilia Ghinescu, Constantin Bahrin, Fetele din Botoşani, Raluca Diaconu, Ilie Caraş, Mihaela Apostol şi Petrică Remus Fandarac. Nu au lipsit tineri talentaţi din Bucovina, precum Delia Valentina Bertea, Claudiu Rusu şi Andrei Munteanu.

Concertul, prezentat de pr. Andrei Mocanu, coordonator al membrilor ASCOR, şi de Raluca Diaconu, cunoscut interpret de muzică populară şi realizator TV, a avut loc în Sala Regatto din incita complexului hotelului Mandachi.

Alături de interpreţii consacraţi, evenimentul a reunit iubitori de folclor şi oameni cu suflet mare care au donat pentru cazul Andreei, înţelegând că orice ajutor poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Cei prezenţi s-au bucurat de momente cu adevărat emoţionante, încărcate de poezie şi cântec, având ocazia să admire portul popular specific fiecărei zone reprezentate în cadrul concertului. Bineînţeles, nu a lipsit dansul, Ansamblul Studenţesc Arcanul USV al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava împodobind seara cu un moment special.

Din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, oaspeţii, interpreţi din mai multe zone ale ţării, au primit în dar câte o icoană cu Sfântul Ioan cel Nou, ocrotitorul Cetăţii Sucevei.

Oferirea distincţiei Ordinul „Muşatinii” pr. Andrei Mocanu, din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, a fost un alt moment deosebit al serii. Pr. Ştefan Mihalcea, consilier eparhial al Sectorului Media şi Comunicare al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a dat citire gramatei arhiepiscopale şi a înmânat distincţia de vrednicie, pentru strădania în slujirea semenilor, „urmând (astfel) domnilor Moldovei şi altor vrednici ctitori de ţară şi neam”.

Au fost aduse mulţumiri Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra tinerilor ASCOR şi nu numai, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, pentru binecuvântarea de a organiza acest eveniment şi pentru susţinerea continuă, artiştilor, dăruitori de emoţii şi bucurii, precum şi sponsorilor. Gândul de recunoştinţă s-a îndreptat şi către membrii ASCOR care s-au implicat în buna desfăşurare a campaniei de strângere de fonduri şi nu în ultimul rând către spectatori, cei care, prin donaţia lor, s-au alăturat celor milostivi, bineplăcuţi Domnului.

Potrivit reprezentanţilor ASCOR, Andreea Aniţa din Fălticeni a primit cumplita veste că suferă de cancer la vârsta de 16 ani. Cu ajutorul Preamilostivului Dumnezeu a învins boala de mai multe ori, dar de curând a aflat faptul că afecţiunea a recidivat într-un mod mult mai agresiv, tumora pe care o are la picior extinzându-se şi la plămâni.

Teodora Andriuc, preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români, filiala Suceava, a subliniat că „tratamentul care îi poate salva viaţa tinerei costă între 80.000 şi 150.000 de de euro şi se realizează la o clinică din Turcia. Andreea are nevoie acum, mai mult ca oricând de resurse financiare pentru a-şi duce la capăt tratamentul”.

IRINA URSACHI

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI