Volodimir Zelenski afirmă că Rusia reprezintă o ameninţare şi pentru vecinii Ucrainei

Rusia reprezintă o ameninţare nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru vecinii acesteia, a susţinut ieri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferinţe privind parteneriatul germano-ucrainean la nivel urban, desfăşurată la Leipzig, transmite DPA.

Şeful statului ucrainean a spus că oraşele din Germania şi Ucraina au o atitudine europeană faţă de oameni, adăugând că această relaţie protejează vieţile oamenilor. „Este foarte important ca noi nu doar să folosim instrumentele de care dispune statul”, a afirmat liderul ucrainean.

Oraşele Leipzig şi Kiev sunt înfrăţite de 62 de ani, acesta fiind cel mai vechi parteneriat între oraşe din Germania şi Ucraina.

Primarul Kievului, fostul pugilist profesionist Vitali Kliciko, s-a aflat de asemenea printre invitaţii la conferinţă. El a opinat că sprijinul german este vital pentru Ucraina. „Împreună suntem mult mai puternici”, a afirmat Kliciko (52 de ani). Acesta a adăugat că Ucraina luptă pentru valori democratice şi pentru viitorul său democratic.

Ministrul german al dezvoltării Svenja Schulze a insistat că angajamentul manifestat de oraşe şi comunităţi încă este copleşitor. „Autorităţile locale vor juca un rol decisiv în reconstrucţia Ucrainei”, a afirmat politiciana social-democrată, care a promis că ţara sa va ajuta Kievul atât timp cât va fi necesar.

Ucraina se învecinează cu Rusia, Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Republica Moldova şi este riverană Mării Negre şi Mării Azov.

Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI