Ofensiva din Gaza nu va înceta până când gruparea Hamas nu va fi distrusă

> a anunţat ministrul apărării israelian

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a dat asigurări ieri că ofensiva militară din Fâşia Gaza nu se va opri până când Israelul nu îşi va îndeplini cele două misiuni, „distrugerea Hamas şi întoarcerea ostaticilor noştri la familiile lor”, transmite EFE.

Gallant a făcut aceste declaraţii la sediul Ministerului Apărării din Tel Aviv, la începutul unei întâlniri cu coordonatorul special al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, care a vizitat ieri Israelul în cadrul unui turneu care îl va purta şi în alte ţări din regiune în încercarea de a media o soluţie la războiul din Gaza. Ministrul Gallant l-a informat pe coordonator despre evoluţiile operaţionale, pe măsură ce trupele israeliene avansează în Gaza şi atacă infrastructura teroristă Hamas. „Au discutat despre complexitatea acestor operaţiuni din cauza implantării Hamas în mediile urbane şi a utilizării cinice a instituţiilor civile, inclusiv a mai multor spitale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării despre întâlnire.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby, a declarat marţi că SUA au informaţii că Hamas şi Jihadul Islamic palestinian folosesc unele spitale din Fâşia Gaza, inclusiv cel mai mare spital din enclavă, Al-Shifa, şi tunelurile de sub ele pentru „operaţiuni militare” şi „ascund ostatici şi arme”.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI