Gheorghe Flutur atrage atenţia că, sub preşedinţia lui, judeţul s-a schimbat la faţă şi prin renovarea şi recondiţionarea unor clădiri de patrimoniu

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că schimbarea la faţă a judeţului Suceava înseamnă şi renovarea şi recondiţionarea unor clădiri de patrimoniu extrem de reprezentative pentru judeţul Suceava şi pentru Bucovina.

„Am avut şansa şi bucuria să particip, ca şef al administraţiei judeţene, la acesta schimbare la faţă” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că, odată cu apropierea Zilei Bucovinei, vrea să treacă în revistă câteva dintre obiectivele cu mare valoare simbolică modernizate, cu implicarea administraţiilor publice locale, în cea mai mare parte în mandatele sale de preşedinte al administraţiei judeţene.

„Consolidată printr-un proiect european, Cetatea de Scaun a Sucevei a devenit o atracţie extrem de importantă pentru Bucovina şi pentru toată zona Moldovei. În această perioadă, Muzeul de Istorie a Bucovinei a devenit Muzeul Naţional al Bucovinei. Palatul Administrativ al judeţului Suceava este în curs de consolidare. Aeroportul Internaţional «Ştefan cel Mare» din Suceava a fost modernizat recent pe bani europeni. Spitalul Judeţean Suceava, devenit recent spital clinic, s-a transformat, după ce a trecut în subordinea CJ Suceava, într-unul din cele mai moderne spitale din zona Moldovei” a spus Flutur.

El a arătat că şi primari ai PNL au avut aceeaşi preocupare pentru reabilitarea unor clădiri de patrimoniu, cum ar fi Muzeul „Ion Irimescu” de la Fălticeni, care a fost consolidat în vremea primarului Vasile Tofan, vechiul Palat Comunal şi Muzeul Lemnului, ambele din Câmpulung Moldovenesc, au fost consolidare cu grija primarului Mihăiţă Negură, patrulaterul din centrul Rădăuţiului a fost renovat parţial şi consolidat prin grija primarului Bogdan Loghin, Primăria Gura Humorului a fost renovată de primarul Marius Ursaciuc, iar Primăria Vatra Dornei, „cu o valoare arhitecturală deosebită”, a fost renovată prin grija primarului Ilie Boncheş.

„Nu în ultimul rând, perla staţiunii turistice Vatra Dornei, Cazinoul Băilor, a fost salvată şi renovată recent prin grija Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, sprijinită de CJ Suceava. La inaugurarea Cazinoului, CJ Suceava, prin intermediul Muzeului Naţional al Bucovinei, a pregătit o expoziţie despre istoria Bucovinei. Cei interesaţi vor putea, începând cu 28 noiembrie 2023, să vadă imagini şi documente, care vorbesc despre patrimoniul şi zestrea excepţională ale acestui ţinut. De altfel, de Ziua Bucovinei Arhiepiscopia Bucovinei şi Rădăuţilor, împreună cu CJ Suceava au invitat la şedinţa solemnă circa 250 de personalităţi din judeţul Suceava pentru a marca acest eveniment” a declarat Gheorghe Flutur.

El a menţionat că a dorit să treacă în revistă acum, în pragul sărbătorii Zilei Bucovinei, o parte din edificiile care încântă ochiul, care merită vizitate şi care au devenit blazon al judeţului Suceava.

„Ar fi multe alte obiective care merită enumerate. Alături de investiţiile în drumuri, în utilităţi şi în servicii de calitate, acestea au făcut ca acest colţ de ţară să fie recunoscut ca una dintre cele mai atrăgătoare zone turistice din România. Despre bisericile şi mănăstirile monument istoric, care întregesc adevărată valoarea a Bucovinei, merită vorbit într-un capitol separat” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI