Pierdut politică. Găsitorului, recompensă!

Nu că i-aş fi simţit lipsa politicii, dar nu înţeleg de ce trebuie să-i remunereze statul pe toţi politicienii noştri de moment ce în loc de politică destui dintre ei nu fac decât bălmăjeli la vârful statului şi băşcălie de ei înşişi. După invazia lui Putin în Ucraina din 24 februarie 2022 şi mai cu seamă după 7 octombrie, a.c., când teroriştii HAMAS s-au grăbit să intre în istorie ucigând aşa de-al naibii 1.200 de evrei cu o cruzime de care nici naziştii şi barbarii nu erau în stare, politicienii şi-au luat pauză şi au trecut pe planul al doilea, iar gesturile lor nu prea mai impresionează. Nici certurile şi scandalurile nu mai prind. Aşa că activitatea politică nu mai are nicio haznă şi nicio miză, ceea ce îi determină să se afle în treabă la televizor, să mintă, să se dea dodoloţi, să facă prostii, să lase gura să vorbească fără ei… Exact ca nişte actori cabotini ale căror replici nu-i mai mişcă deloc pe spectatori.

Să nu-mi spuneţi că politică înseamnă să zbieri zilnic pe România TV cum vor creşte pensiile de la anu’ de două ori, întâi cu 13,8%, apoi cu peste 40%, când este limpede ca cristalul că deficitul bugetar actual nu va putea fi acoperit, ci doar amânat, perpetuat debil până în vremea alegerilor viitoare. Şi iar să nu-mi spuneţi că este cinstit ca voturile să fie cumpărate prin şmecherii pesediste cu creşteri de salarii şi pensii plătite de toţi locuitorii patriei printr-o inflaţie fără cap şi fără coadă precum aceea de azi. Fiindcă sunt convins că dacă două săptămâni activiştii PSD nu se mai împopoţonează la TV cu anunţuri şi calcule despre pensii, despre preţuri ţinute în frâu de dl Ciolacu pentru a-şi proteja bazinul electoral, partidul coboară în sondaje la acelaşi scor cu liberalii de cel mult 20%.

Spectacolul cel mai nerod, însă, vine de la Opoziţie: vai, Ciolacu ne fură banii şi nu ne mai lasă să plătim cu cash cumpărăturile, o inepţie cum rar poate fi auzită, că râd şi curcile. Nu, oameni buni, nu vă opreşte nimeni să cumpăraţi ce vreţi cu banii voştri, iar faptul că lelea Mariţa nu poate plăti mai mult de 5.000 de lei, adică preţul unei vaci bune, cu banii din batistă, nu e nicio nenorocire, fiindcă nu i-am văzut pe bieţii oameni să cumpere produse de atâţia bani. Regula se referă la firme care cu cashul fac evaziune fiscală şi nici nu-şi plătesc dările la stat. Până când se va găsi o formulă de prindere a evazioniştilor. (Dacă s-ar dori, nici acum n-ar fi vreo piedică). Cu cardul, contul bancar nu se poate fura chiar aşa la drumul mare. Toată tevatura asta plină de şmecherie este a politicienilor manipulatori care vor „să se dea bine cu poporul“ pe o criză fiscală indusă, falsă, ca alde Simion (AUR) şi Şoşoacă să mai jupească ceva voturi de la fraieri.

La fel de năroadă este şi atitudinea guvernanţilor speriaţi de protestele anunţate de aurişti şi mulţii lor idioţii utili, în consecinţă, au anunţat o ordonanţă de urgenţă pentru a se putea folosi banii lichizi ca şi până acum. De remarcat că, din punctul de vedere al plăţilor cu cardul, România era pe ultimul loc din UE, de nu cumva din toată Europa. Mulţumiţi-le auriştilor că datorită liderilor lor, a dragostei neţărmurite pe ca v-o poartă alde Simion & Şoşoacă, primitivismul rămâne la loc de cinste în patria noastră dragă! Ca să se uite occidentalii la noi ca la urs. Că doar nu de altceva sunt în stare George I cel Viteaz şi Lătrătoarea lui C.T.P.

Şi tot de la opoziţie ne-a izbit în faţă nefăcuta primăresei din Câmpulung Muscel, intrată ca fraiera în gura târgului în acest climat de nimic politic în care până şi bâzâitul unei muşte pare explozie atomică: Elena Lasconi se dăduse mare avocată a familiei tradiţionale, alături de foştii activişti ai lui Dragnea şi eternii tradiţionalişti de la AUR, deşi nici măcar nu participase la referendumul din 2018, stârnind astfel replica (nesimţită) a fiicei Oana, pariziană, apărătoare a drepturilor LGBT. Era USR-ista cu cea mai faină imagine şi liderii au dat-o afară din partid fără multă vorbă ca nişte misogini primitivi, semn că la USR dreptul la opinie nu contează. Deşi face eforturi să se vadă că este un partid cică „progresist“, decent. Vrăjeală de doi bani!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI