Amendă de 45.000 de lei la Vereşti

> Sancţiunea a fost aplicată pentru abandonări de deşeuri provenite inclusiv din dezmembrarea de autovehicule

În urma unui control efectuat de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava, în data de 18 septembrie, au fost identificate activităţi ilegale de abandon de deşeuri în comuna Vereşti, în satul Hancea. Potrivit raportului oficial, pe terenul situat în spatele unor case s-au găsit diverse tipuri de deşeuri periculoase pentru mediu.

Printre deşeurile identificate s-au numărat deşeuri menajere, anvelope uzate şi deşeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz, incluzând materiale din plastic şi spumă provenite de la scaunele auto dezmembrate.

Pentru a sancţiona aceste practici ilegale, aflăm că s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 45.000 de lei, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

Pe lângă amendă, a fost întocmită o notă de constatare în care s-au stabilit măsuri pe care unitatea administrativ-teritorială Vereşti (administraţia locală) este obligată să le ia în vederea salubrizării terenului respectiv şi a valorificării sau eliminării deşeurilor la operatorul de salubritate cu care primăria are încheiat un contract de prestare a serviciilor.

În cadrul controlului desfăşurat de Garda de Mediu, s-au efectuat verificări şi în altă locaţie situată în extravilanul comunei Vereşti, pe amplasamentul fostului depozit comunal. Aici, un operator economic depozita pământ şi materiale inerte provenite din lucrările de construcţie efectuate în cadrul fermei de porci din Vereşti. Dar nu s-au identificat nereguli legate de abandonarea sau îngroparea deşeurilor menajere sau reciclabile. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI