Voluntariat la Colegiul „Alexandru cel Bun”

În fiecare an, luna septembrie este marcată de Ziua Curăţeniei Naţionale. Campania a fost iniţiată în 2009 şi la nivel naţional a adunat peste 2.000.000 de voluntari care au luat parte la acţiunile Let‘s Do It, Romania! La Gura Humorului se respectă tradiţia evenimentului în fiecare an.

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Colegiul „Alexandru cel Bun”, curtea s-a umplut de elevi şi cadre didactice dornice să afle locaţia unde urma să se deplaseze. Primăria Oraşului Gura Humorului s-a implicat mereu în acest proiect şi, ca de fiecare dată, a oferit saci şi mănuşi celor prezenţi. Grupul s-a deplasat în parcul Ariniş, zona alocată fiind cea dintre puntea suspendată şi podul de la intrare în Voroneţ.

103 elevi şi 12 cadre didactice s-au înscris la activitate. Vremea a ţinut cu participanţii. Deşi era răcoare, spre amiază ne-am bucurat de o zi de toamnă superbă. Pe şoseaua spre rezervaţia Piatra Pinului s-au adunat 68 de saci menajeri care au fost depozitaţi pe marginea drumului şi apoi ridicaţi de firma de salubritate a oraşului.

Implicarea elevilor, simţul civic, responsabilizarea acestora de către profesorii diriginţi care i-au însoţit până la final au contribuit la reuşita activităţii. Aceştia au socializat, s-au distrat, au făcut mişcare în aer curat, au învăţat să respecte mai mult natura şi am reuşit, fiecare dintre noi, să contribuim la menţinerea unei zone turistice curate.

Mulţumim Asociaţiei Biosilva pentru invitaţie, contractele de voluntariat şi normele de siguranţă puse la dispoziţie. Mulţumim partenerilor instituţionali care se alătură Zilei de Curăţenie Naţională: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, Asociaţia Municipiilor din România şi Asociaţia Comunelor din România.

Prof. CÎMPAN BRÎNDUŞA LUMINIŢA, Colegiul „Alexandru cel Bun”

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI