La 10 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Femeilor Românce din Grecia

Sărbătoare a Bucovinei în piaţa Monastiraki din Atena

La 10 ani de la înfiinţare, Asociaţia Femeilor Românce din Grecia a organizat o sărbătoare de pomină în plin centrul Atenei, a transmis Ambasada României în Grecia.

De menţionat este că preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Grecia provine din oraşul Siret şi conduce şcoala în limba română „Elena Rosetti-Cuza” din Atena.

Potrivit sursei citate, a fost „o sărbătoare a Bucovinei, a românilor de pretutindeni, a prieteniei dintre Grecia şi România”.

„I-au fost alături oaspeţi de seamă, veniţi tocmai din judeţele Suceava şi Prahova: o delegaţie de la Consiliul Judeţean Suceava, condusă de vicepreşedintele Niculai Barbă, Centrul Cultural «Bucovina», Ansamblul «Ciprian Porumbescu» şi soliştii Lucica Păltineanu şi Sorin Filip, Ansamblul Kymata/Comunitatea Elenă Prahova şi Asociaţia «Produs în Bucovina» cu delicioase bucate tradiţionale” precizează Ambasada României la Atena.

Totodată, se subliniază că, în Anul cultural Ciprian Porumbescu, „Balada” a răsunat în piaţa Monastiraki, alături de „Ciocârlia”, „Cântă cucu’, bată-l vina”, dar şi „Dansul lui Zorba” şi multe alte cântece şi dansuri din cele două ţări.

Consiliul Judeţean Suceava a organizat la Atena, împreună cu Asociaţia Femeilor Românce din Grecia, un eveniment de promovare a culturii tradiţionale bucovinene prin spectacole susţinute de artişti şi colaboratori ai Centrului Cultural „Bucovina”. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI