DJDP Suceava spune că a cerut Poliţiei să verifice respectarea interdicţiei de circulaţie pe DJ 178G Ciprian Porumbescu – DN 17

> Direcţia efectuează demersuri spre a găsi finanţare pentru reabilitarea drumului

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Suceava a transmis, vineri, redacţiei News Bucovina precizări legate de situaţia drumului judeţean DJ 178 G, Ciprian Porumbescu – DN 17, care este închis circulaţiei publice, arătând că a solicitat Poliţiei Judeţene Suceava să verifice respectarea interdicţiei de circulaţie şi că a făcut şi continuă să facă demersuri în vederea obţinerii finanţării pentru reabilitarea acestui tronson de drum.

În comunicat, DJDP Suceava spune că administrează 1.163 km de drumuri judeţene, pentru modernizarea, întreţinerea şi repararea cărora am căutat surse de finanţare în fiecare an.

„Da! Este corect că acest tronson trebuie modernizat. Anul acesta Consiliul Judeţean Suceava a alocat 61% din buget pentru drumuri. Este cel mai mare procent din ultimii ani. Proiectul pentru modernizarea drumului de la Stupca a fost depus prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL în 2019. Din păcate, nu a fost aprobat. Valoarea lui la acea dată era de 65 milioane de lei, astăzi 15 milioane de euro, pe lungimea de 5,7 km. În 2021 am depus din nou acest proiect pentru finanţare prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny», dar din păcate nu a fost aprobat nici de această dată. Prin acest program au fost însă aprobate finanţări pentru alte drumuri din judeţ, cum ar fi cel de Forăşti – Manolea, Satu Mare, Grăniceşti, Valea Brodinei, Rotopăneşti, Frasin – Stulpicani – Ostra – Tarniţa – Holda şi probabil nu au mai fost resurse financiare să intre şi acest drum la finanţare. Căutăm soluţii în continuare. Deja în interiorul comunei Ciprian Porumbescu am modernizat drumul prin surse proprii ale CJ Suceava, dar la o valoare atât de mare, CJ Suceava nu are resurse financiare, astfel încât trebuie fie fonduri guvernamentale, fie europene” a arătat DJDP Suceava.

Totodată, DJDP Suceava spune că, din fericire, legătura cu Ciprian Porumbescu se poate face prin două drumuri judeţene, unul dinspre Ilişeşti şi altul dinspre Drăgoieşti, iar drumul judeţean din interiorul comunei Ciprian Porumbescu arată corespunzător, dar e nevoie de reparaţii şi se continuă căutarea de soluţii.

„Mai sunt şi altele în aşteptare, precum drumul de la Hănţeşti sau drumul de la Argel până la Brodina de Jos, pentru că judeţul Suceava are totuşi una din cele mai lungi reţele de drumuri judeţene, zone complexe, zone accidentate, zone afectate de inundaţii în mai multe rânduri. Nu trebuie să uităm că şi în acest an în judeţul Suceava se lucrează pe foarte multe şantiere, fie că vorbim de Mălini, Panaci – Bilbor, Coşna, Mănăstirea Humorului, Poiana Negrii, Frătăuţii Vechi şi Frătăuţii Noi, Hârtop, Slatina sau alte şantiere” arată sursa citată.

DJDP Suceava menţionează că acest drum a fost închis pe acest tronson tocmai avându-se în vedere starea lui.

„Avem avizul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava din 2020 şi atunci când a fost închis s-a avut în vedere că Ciprian Porumbescu are soluţii de circulaţie şi, până la găsirea soluţiei de finanţare, trebuie evitate accidentele. Am luat legătura cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru monitorizarea respectării indicatoarelor care sunt amplasate şi care arată că acest drum judeţean este temporar închis. Căutăm surse de finanţare şi suntem interesaţi de toate probleme legate de drumuri. Nu este simplu, mai ales când volumul investiţiilor este foarte mare” se mai arată în documentul transmis de DJDP Suceava. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI