Un bărbat împuşcat în picior a ajuns la UPU Suceava cu şoc hemoragic

Un bărbat de 40 de ani, din Mironu, care a fost împuşcat în picior vineri seara într-o acţiune a poliţiei, a ajuns la UPU Suceava cu şoc hemoragic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului sucevean, dr. Dan Teodorovici, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a ajuns la UPU un bărbat de aproximativ 40 de ani, cu o plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi. La prezentare, acesta era instabil hemodinamic, cu şoc hemoragic.

După stabilizare şi efectuarea investigaţiilor, bărbatul a fost internat în Secţia de chirurgie.

Un bărbat a fost împuşcat într-un picior, vineri seara, iar doi tineri de 18 şi 20 de ani, toţi din Mironu, sunt cercetaţi penal pentru mai multe fapte în contextul în care cei doi tineri au fost prinşi la furat lemne. Unul dintre ei a fost prins, al doilea a fugit, iar pentru a-i asigura scăparea, doi bărbaţi, de 40 şi 42 de ani, au intenţionat să agreseze poliţiştii.

 Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, vineri, în jurul orei 20:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 10 Gura Humorului au fost sesizaţi de personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din zona Păltinoasa cu privire la faptul că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La faţa locului s-a deplasat în regim de urgenţă echipajul de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 10 Gura Humorului, fiind solicitat şi sprijinul unui echipaj de jandarmi. În urma deplasării în fondul forestier, împreună cu pădurarul din cadrul ocolului silvic, au fost identificate mai multe cioate fără marcă şi mai multe piese tăiate de material lemnos.

Poliţiştii au efectuat o pândă pentru identificarea autorilor infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi, la scurt timp, şi-au făcut apariţia două persoane, cu două atelaje cu tracţiune animală, care au început să încarce materialul lemnos porţionat.

Poliţiştii i-au interceptat pe cei doi bărbaţi, iar în momentul legitimării aceştia au devenit recalcitranţi şi au încercat să fugă.

Poliţiştii au reuşit imobilizarea uneia dintre persoane, respectiv un bărbat de 20 de ani, din comuna Valea Moldovei, sat Mironu, acesta fiind încătuşat şi preluat în custodie. Celălalt bărbat care a încercat să încarce materialul lemnos a reuşit să fugă într-o zonă împădurită greu accesibilă.

După aproximativ 5 minute, mai multe persoane au fost observate de poliţişti deplasându-se dinspre satul Mironu către liziera pădurii, având în mâini obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, acestea manifestându-se ameninţător şi agresiv verbal la adresa poliţiştilor.

Poliţiştii au solicitat echipaje de sprijin de la nivelul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi IJJ Suceava.

În acest context, aflăm că doi bărbaţi din grupul de persoane s-au apropiat ameninţător de poliţişti, cu obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, intenţionând în mod clar să săvârşească o faptă de agresiune şi să asigure scăparea persoanei aflate în custodia poliţiştilor. „În momentul în care doi dintre bărbaţi s-au apropiat ameninţător spre poliţişti, aceştia i-au somat regulamentar, inclusiv prin executarea de focuri de avertisment în plan vertical.

Ulterior, întrucât cei doi bărbaţi nu au încetat activitatea ostilă şi puneau în pericol integritatea fizică a poliţiştilor, dar şi a personalului silvic şi chiar a persoanei aflate în custodie, agenţii au executat focuri de armă spre membrele inferioare ale agresorilor, moment în care aceştia s-au retras şi au fugit în zona împădurită” a transmis sursa citată.

Aflăm că, imediat, în zonă au ajuns echipajele suplimentare de la nivelul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, dar şi echipaje de jandarmi şi grupa de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, reuşindu-se detensionarea situaţiei şi păstrarea climatului de ordine publică, fiind asigurat totodată cadrul desfăşurării activităţilor procedurale, pentru documentarea cauzei de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Ulterior, o femeie din anturajul agresorilor a sesizat prin SNUAU 112 că unul dintre bărbaţii implicaţi, respectiv un bărbat de 40 ani, din Mironu, sângerează la un picior, cel mai probabil ca urmare a rănirii cu un proiectil, prin împuşcare.

Bărbatul a fost identificat de poliţişti şi de echipajul medical deplasat la faţa locului, fiindu-i acordate îngrijiri de specialitate, stabilindu-se că prezintă o plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru acordare de îngrijiri medicale, fiind stabil, conştient şi cooperant.

În acest caz a fost constituită o echipă operativă complexă; în urma cercetărilor, pe lângă bărbatul de 20 de ani luat în custodie, fiind identificat şi celălalt bărbat care a fugit iniţial în fondul forestier, respectiv un tânăr de 18 ani, din comuna Valea Moldovei, sat Mironu.

A fost identificată şi cealaltă persoană care s-a manifestat ameninţător la adresa poliţiştilor împreună cu bărbatul rănit prin împuşcare, respectiv un bărbat de 42 de ani, tot din Mironu.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, urmând a se dispune măsuri procesuale faţă de persoanele implicate conform încadrărilor juridice şi participaţiei penale. S-a întocmit şi înaintat unităţii de parchet competente documentația necesară în vederea desfăşurării de către procurorul de caz a cercetărilor cu privire la întrunirea elementelor constitutive ale infracţiunii de ultraj. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI