Degeaba facem noi curăţenie dacă alţii nu o menţin…

Viceprimarul Lucian Harşovschi a participat, sâmbătă, alături de sute de tineri suceveni şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale, la acţiunea de ecologizare Let’s Do It Suceava.

„Primăria Municipiului Suceava colectează taxe şi e de datoria ei să efectueze curăţenia, dar trebuie o responsabilitate comună a administraţiei pe de o parte şi a cetăţeanului pe de altă parte să se menţină acea curăţenie. Degeaba facem noi curăţenie, dacă alţii nu o menţin” a spus viceprimarul.

El le-a spus tinerilor că, deşi acum se face curăţenie, este important ca aceasta să fie menţinută şi i-a îndemnat atât pe tinerii suceveni, cât şi pe toţi locuitorii oraşului să nu arunce deşeuri la întâmplare şi să atragă atenţia celor pe care îi văd că aruncă deşeuri în alte locuri decât coşurile de gunoi, să păstreze curăţenia.

„Păstrând curăţenia, vom avea un oraş curat” a spus Lucian Harşovschi.

El a mulţumit sutelor de voluntari suceveni care au participat la Ziua Naţională a Curăţeniei şi i-a felicitat pentru implicare.

„Mesajul lor este şi a fost susţinut mereu de către municipalitatea suceveană, întrucât cu toţii ne dorim un oraş mai curat, o ţară mai curată şi un mediu mai sănătos” a declarat Lucian Harşovschi.

Activistul de mediu Andrei Bacoş a apreciat că a fost o acţiune sănătoasă şi benefică pentru natură, dar şi pentru oameni, în special.

 „Guvernul României a anunţat că, din octombrie, va intra în vigoare sistemului de garanţie-returnare în cazul produselor cu ambalaje returnabile. O veste minunată pe care o aşteptam de foarte mult timp. Din păcate, o gravă problemă pentru natură rămâne polistirenul; nu există centre de colectare pentru el. Acesta este aruncat prin natura şi din cauza lui fauna şi flora suferă enorm” a menţionat Andrei Bacoş. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI