După realizarea noilor reţele de gaze naturale în 59 de localităţi din judeţ

Cel puţin 300.000 mc de lemn de foc nu se vor mai tăia anual din pădurile Sucevei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, în judeţ, numărul de localităţi care vor benefica de reţele de gaze naturale va creşte cu 59 şi că, după implementarea proiectelor, aproape jumătate din populaţia judeţului va fi conectată la reţeaua de gaze, ceea ce va reduce presiunea pe pădurile din judeţ.

„Astăzi s-a scris o pagină importantă în dezvoltarea judeţului Suceava. Încă 22 de primării au primit aprobare, de la ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, pentru aducţiunea de gaz metan. Îmbucurător este că majoritatea localităţilor sunt din mediul rural. În momentul de faţă, pentru reţeaua de gaz metan, au primit bani 59 de primării, dintre care 7 oraşe şi 52 de comune. Proiectele, în valoare totală de 270 milioane de euro, presupun realizarea a circa 1.320 km de reţea de gaze şi se adresează la circa 190.000 de locuitori. Până în momentul de faţă, 16 primării au reţele de gaze naturale, 5 municipii, 4 oraşe şi 7 comune, reţelele acestea deservind circa 165.000 de locuitori” a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că, în urma acestor investiţii, creşte gradul de conectare la reţeaua de gaze în judeţul Suceava de la 22% la 47% din populaţie.

„La un simplu calcul, dacă numai 100.000 de familii ar consuma 3 mc de lemn de foc pe an, înseamnă o economie de 300.000 de mc de lemn de foc care nu se vor mai tăia din pădurile Sucevei în fiecare an” a menţionat preşedintele CJ.

Totodată, el a anunţat că ministrul Dezvoltării a mai semnat proiecte de aproape 20 milioane de euro pentru refacerea podurilor de pe DJ177A Frasin – Stulpicani – Holda, dar şi proiecte de apă şi canalizare pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, un proiect de asfaltare de drumuri în municipiul Fălticeni, în comunele Volovăţ, Rădăşeni şi Buneşti.

„Am toate cuvintele de apreciere pentru primarii suceveni harnici, care sunt campioni la nivel naţional în depunerea de proiecte şi o să vă dau câteva exemple. Prin Programul «Anghel Saligny» şi prin PNDL sunt depuse proiecte de peste 900 milioane de euro de primării sucevene şi Consiliul Judeţean. Cu banii aceştia s-au modernizat sau sunt în curs peste 1.000 km de drumuri comunale şi judeţene. Se investeşte în reţele de apă şi canalizare de peste 1.800 km şi creşte gradul de conectare a populaţiei la apă canal şi gaze naturale, dublându-se. Ca şef al administraţiei publice judeţene, cu aceste date pot susţine clar că Suceava se dezvoltă, România se dezvoltă. Mă bucur că am fost şi sunt unul dintre cei care pun umărul prin fapte concrete şi prin proiecte concrete în acest sens” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Un comentariu

  1. Si pe la noi se extinde reteaua de gaz doar ca e afacere cu profit in cazul meu pentru Enbridge si se cheama „customer care”. In cazul vostru pentru statul Roman si constituie capital electoral. Nu e motiv sa te bati in piept cu caramida.
    Pielea de pe spate trebuie cineva sa o colecteze. Doar Robinet Biden vrea sa interzica incalzirea cu gaze si aragazale pe gaz in cladiri pentru reducerea emisiilor de carbon. Ajunge si la Romania in citiva ani.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI