Sub semnul aniversării a 85 de ani de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor Bucovineni

Salonul Literaturii Române din Bucovina

Miercuri, 20 septembrie a.c., începând cu ora 11:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala de Artă „Elena Greculesi”, va avea loc ediţia a XVIII-a a Salonului Literaturii Române din Bucovina. Evenimentul se va desfăşura sub semnul aniversării Societăţii Scriitorilor Bucovineni care anul acesta împlineşte 85 de ani de la înfiinţare.

Reamintim că invitatul special al acestei ediţii va fi prof. univ. dr. Simona Modreanu, directoarea editurii Junimea din Iaşi. Acţiunea va debuta cu un cuvânt de deschidere al directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, şi cu o alocuţiune, „Societatea Scriitorilor Bucovineni, la ceas aniversar”, susţinută de preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, Alexandru Ovidiu Vintilă.

Vor urma un semnal editorial al Junimii, prezentat de Simona Modreanu, după care Maria Toacă-Andrieş, scriitoare şi publicistă, directoarea Bibliotecii Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, şi jurnalista Carolina Jitaru, compozitoare şi interpretă, „ne vor pune în temă cu o serie de noutăţi de carte din nordul Bucovinei”, după cum au anunţat organizatorii. Scriitoarea Doina Cernica îşi va lansa un nou volum „ara de Sus, de mai sus”, Bucureşti, Editura Akakia, 2023. Cartea va fi recomandată publicului de Alis Niculică.

În finalul manifestării, va fi lansat cel mai recent număr al revistei „Bucovina literară”. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI