Noi ambulanţe pentru transport pacienţi în România

Peste 120 de ambulanţe noi, de tip A2, destinate serviciilor de ambulanţă judeţene, au fost predate ieri.

Ambulanţele vor fi folosite pentru transportul mai multor pacienţi pe targă şi scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgenţă de bază care includ oxigen şi defibrilator semiautomat.

În primele luni ale acestui an, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit o comisie de specialişti care a urmărit revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele care vor fi achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi a tehnologiilor medicale actuale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, desemnat ca unitate de achiziţii centralizate pentru ambulanţe, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziţia a 122 de ambulanţe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă.

Această achiziţie, din fonduri europene este parte a Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru.

Valoarea unitară, conform contractului de furnizare (cu TVA) este de 233.971,95 lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare(cu TVA) este de 28.544.577,31 lei.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI