Prim-ministrul italian Giorgia Meloni

Migraţia legală nu va rezolva criza demografică a Europei

Economiile europene pot beneficia de pe urma unei anumite migraţii legale, dar migraţia nu este soluţia la criza demografică a continentului, a declarat ieri prim-ministrul italian Giorgia Meloni, citată de Reuters.

Ea s-a adresat unui summit pe tema demografiei la Budapesta, găzduit de prim-ministrul naţionalist de dreapta ungar Viktor Orban, un vechi prieten politic. „Cred că o cotă de migraţie legală (…) poate aduce o contribuţie po-zitivă la economiile noastre, dar rămân convinsă că ar fi mai responsabil pentru noi să încredinţăm cetăţenilor europeni soluţia la criza sistemului european de bunăstare”, a spus Meloni.

Coaliţia lui Meloni a ajuns la putere anul trecut promovând o agendă naţionalistă ce include o abordare dură a migraţiei, angajamente de a stimula rata natalităţii aflată la un minim istoric în Italia, legislaţia împotriva înregistrării copiilor din părinţi LGBT şi utilizarea de cuvinte străine în documentele oficiale. „Trăim într-o eră în care tot ceea ce ne defineşte este atacat”, a spus Meloni, adăugând că apărarea modelului tradiţional al familiei şi a lui Dumnezeu face parte dintr-o „mare bătălie” pentru a proteja omenirea şi drepturile oamenilor.

 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI