Ţinteşte sus, fii cel mai bun!

> Eşti o persoană dinamică, energică? Eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul!

 

Centrul Militar Judeţean Suceava, prin Biroul informare-recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că s-au reluat înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist în Armata României.

Ministerul Apărării Naţionale continuă procesul de recrutare pentru posturile de soldat gradat profesionist

Centrul Militar Judeţean Suceava, prin biroul informare-recrutare, până la data de 22 septembrie 2023, desfăşoară o campanie de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.

Astfel, pentru seria a II-a în anul 2023 sunt disponibile 2.531 posturi de soldat gradat profesionist, în unităţile militare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, laşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti. Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaţilor pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conţine localităţile, unităţile militare, numărul de posturi pe arme/specialităţi militare se face doar la sediul biroului informa-rerecrutare din cadrul Centrului militar judeţean Suceava.

Se pot înscrie persoanele de cetăţenie română cu domiciliul stabil în România de cel puţin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani şi care să nu depăşească vârsta de 45 ani la data finalizării, programului de instruire şi care sunt absolvenţi cel puţin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. l 72021 – Legea educaţiei naţionale, cu modificările şi completările ulterioare).

Candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare generale şi specifice. Pentru o informare detaliată privind criteriile dar şi documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, sucevenii interesaţi sunt aşteptaţi la sediul biroului informare – recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Suceava, situat în strada Alexandru cel Bun nr. 45 D, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi şi vineri între 08:00-16.00 şi marţi între 10:00-18:00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0230520920 sau 0230520986 int. 115, 119. De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe siteul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa pagina de Facebook a Centrului Militar Judeţean Suceava. (Comunicat de presă)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI