Ioan Balan, optimist în Parlament:

„România Educată” este un pas esenţial pentru modernizarea ţării!

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a apreciat, miercuri, printr-o declaraţie politică susţinută în Parlament, că proiectul „România Educată” poate contribui esenţial la modernizarea ţării.

„«România Educată» nu mai este doar o dorinţă sau un set de obiective, ci este un adevărat proiect de ţară pe care Preşedintele României l-a iniţiat şi l-a pus în mişcare. Succesul acestui proiect deosebit de important pentru România depinde de noi toţi: politicieni, administraţii publice locale, conduceri de unităţi de învăţământ, profesori, elevi, societatea civilă şi Guvernul României. Emoţiile care ne-au încercat pe toţi la deschiderea noului an şcolar trebuie să ne stimuleze să punem în valoare proiectul «România Educată» pentru toţi copiii cu vârstă şcolară. Să acţionăm în spiritul şi litera reformelor! Trebuie să fie un efort comun, pentru că de succesul acestei reforme depinde viitorul ţării noastre pe termen mediu şi lung” a spus parlamentarul sucevean.

El a precizat că un prim pas în direcţia reformării sistemului de educaţie s-a realizat deja prin adoptarea noilor legi ale educaţiei, la începutul acestei veri, şi şi-a exprimat satisfacţia că Parlamentul a dat dovadă de maturitate politică, iar proiectele de legi au beneficiat de dezbateri reale şi de consensul cuvenit.

„Nu putem trece cu vederea faptul că, în ultimii ani, guvernele din care PNL a făcut parte au prioritizat investiţiile publice pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, pentru dotarea acestora şi pentru asigurarea utilităţilor de bază. Procesul nu este încheiat, însă, odată demarat, sunt convins că va fi dus până la capăt” a mai declarat Ioan Balan.

El a mai spus că îl bucură şi faptul că în perioada în care guvernul a fost condus de Nicolae Ciucă a reuşit să identifice şi resursele necesare pentru o ameliorare a salarizării personalului din învăţământ, profesorii şi învăţătorii fiind pilonul central pe care se bazează sistemul nostru de educaţie.

„Majorările salariale deja operate şi cele pentru care Guvernul s-a angajat, reprezintă garanţia că în sistemul nostru de învăţământ vom avea cei mai buni dascăli, iar tinerii absolvenţi de studii universitare vor fi tot mai dispuşi să urmeze o carieră didactică. Aşadar, aş încheia spunând că suntem pe drumul cel bun, însă, suntem abia la început şi mi-aş dori ca în cel mai scurt timp să vedem şi efectele favorabile traduse prin eliminarea abandonului şcolar, creşterea promovabilităţii la examenele naţionale, creşterea numărului de elevi din mediile defavorizate care urmeză cursuri universitare, consolidarea învăţământului profesional” a concluzionat Ioan Balan. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI