Ion Lungu, primarul Sucevei, şi-a bătut propriul record, deschizând noul an şcolar la 17 unităţi de învăţământ

Conform tradiţiei, pentru al 20-lea an consecutiv, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la deschiderea noului an şcolar la mai multe unităţi de învăţământ din reşedinţa de judeţ. În acest an, şeful municipalităţii sucevene şi-a bătut propriul record, fiind invitat şi luând parte la ceremoniile organizate de 17 şcoli şi grădiniţe. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 11 Miron Costin Burdujeni; Şcoala Gimnazială nr.10 Burdujeni; Şcoala Gimnazială nr. 6 Burdujeni-sat; Şcoala Gimnazială nr. 7 Iţcani; Şcoala Gimnazială nr. 9 Ion Creangă din cartierul Obcini; Grădiniţa cu Program Normal din cartierul Obcini; Şcoala Gimnazială nr. 4 din cartierul George Enescu; Şcoala Gimnazială nr. 8 din cartierul George Enescu; Grădiniţa Guliver din cartierul George Enescu; Şcoala Gimnazială nr. 3 de Bulevardul Mărăşeşti; Colegiul Naţional Mihai Eminescu; Liceul Teoretic Filadelfia; Colegiul Naţional Spiru Haret; Liceul cu Program Sportiv; Liceul Natanael; Grădiniţa Dumbrava Minunată şi Seminarul Teologic Mitropolitul Dosoftei. Primarul Ion Lungu a transmis preşcolarilor, elevilor, părinţilor, rudelor şi cadrelor didactice mesajul municipalităţii, făcând apel la „colaborarea tuturor factorilor implicaţi în educarea copiilor, respectiv a şcolii-familiei-bisericii şi autorităţii publice locale”. Edilul-şef a adus la cunoştinţa celor prezenţi faptul că şi în anul şcolar 2023-2024 municipalitatea suceveană va premia performanţa şcolară cu suma de 5.000 de lei pentru fiecare dintre elevii care vor lua nota finală 10 la examenul de bacalaureat şi câte 3.000 de lei elevii care vor obţine media 10 la examenul de evaluare naţională. „Am discutat la fiecare unitate şcolară în parte ce s-a realizat, ce proiecte sunt în curs de derulare pe PNRR şi pe POR, dar şi despre investiţiile proprii ale Primăriei Suceava” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. La începutul de an şcolar 2022-2023, Ion Lungu a luat parte la festivităţile ţinute de 13 unităţi de învăţământ preuniversitar din capital de judeţ.

Un comentariu

  1. Bravo!
    Inseamna ca se pricepe bine la pedalat… sau nu s-a deplasat cu bicicleta care este viitorul Sucevei si a locuitorilor (cati au mai ramas) ei.
    Pai se poate?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI