Directorul CN „Ştefan cel Mare” din Suceava a deschis anul şcolar cu optimism şi încredere în potenţialul elevilor

Directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, Dan Popescu, a transmis ieri, la deschiderea anului şcolar, că principalul deziderat este atingerea excelenţei în educaţie.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi-a deschis porţile pentru al 164-lea an şcolar consecutiv, marcând astfel o tradiţie de excelenţă educaţională şi performanţă constantă. Şcoala a adunat în ultimul an rezultate impresionante şi se aşteaptă ca elevii să continue să se evidenţieze în noul an.

La ceremonia de deschidere, prof. Dan Popescu, directorul colegiului, a subliniat importanţa excelenţei în educaţie, amintind cu mândrie de rezultatele obţinute de elevi în anul şcolar precedent. Toţi cei 823 de elevi, cu accent pe cei 156 de gimnazişti, au promovat cu succes anul şcolar 2022-2023, evidenţiind devotamentul şi angajamentul lor pentru învăţare.

Un moment deosebit a fost rezultatul obţinut la Examenul de Evaluare Naţională, unde elevii clasei a VIII-a au ocupat locul 22 din 5.648 de unităţi şcolare în topul naţional, cu elevi precum Daria Crăciun, David Fetcu şi Sabrina Macoveiciuc care au obţinut rezultate excepţionale. De asemenea, la Examenul Naţional de Bacalaureat, colegiul s-a situat pe poziţia 29 în clasamentul naţional general, iar elevii au continuat tradiţia de a fi acceptaţi în universităţi de prestigiu din întreaga lume.

Cea mai strălucitoare realizare a anului şcolar a fost Gala Olimpicilor Ştefanişti, ediţia 2023, unde 95 de elevi care au participat la competiţii naţionale şi internaţionale au primit diploma de excelenţă a colegiului.

Un alt moment important a fost acordarea titlului „Elevul Ştefanist al anului şcolar 2022-2023” către doi performeri olimpici cu multiple distincţii la matematică, informatică, astronomie şi astrofizică: David Palaghianu şi Rareş Aurel Poinaru.

Colegiul continuă să sprijine performanţa în matematică, oferind burse „Profesor Gheorghe Marchitan” pentru rezultatele excepţionale la această disciplină. Bursieri au fost desemnaţi Magda Iulia Popa, Paul Burcă, Şerban Orza şi Cristina-Maria Popa.

Începerea noului an şcolar este întâmpinată cu optimism şi încredere în potenţialul elevilor, care au demonstrat continuu excelenţa lor în diverse domenii, de la ştiinţă şi tehnologie la cultură şi sport.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” reafirmă astfel angajamentul său de a oferi educaţie de cea mai înaltă calitate şi de a forma lideri pentru viitor, inspirând excelenţa în fiecare aspect al vieţii şcolare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI