Potrivit senatorului Gheorghiţă Mândruţă

Resturile dronei găsite pe teritoriul românesc nu reprezintă nicio ameninţare la adresa ţării noastre

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a transmis, joi seara, printr-un comunicat de presă, că fragmentele de dronă care s-au găsit pe teritoriul românesc nu indică faptul că ar exista vreo ameninţare la adresa securităţii României, subliniind că nu există motive de îngrijorare pentru cetăţenii români.

Senatorul a spus că, în ceea ce priveşte resturile unei drone găsite pe teritoriul României cel mai important aspect în această situaţie este dacă a existat un atac intenţionat sau dacă a fost o cădere accidentală a unor fragmente de dronă distruse de apărarea ucraineană.

„Secretarul General al NATO tocmai a declarat că nu există niciun indiciu care să conducă la ipoteza că a fost un atac intenţionat lansat de Moscova. Fragmentele de dronă s-au găsit într-o zonă care nu prezintă niciun interes pentru un astfel de atac intenţionat, ceea ce confirmă ipoteza unei de-vieri accidentale” a menţionat senatorul Gheorghiţă Mîndruţă.

El a subliniat că cel mai important e că nu există nicio ameninţare la adresa securităţii României şi că nu există motive de îngrijorare pentru cetăţenii români.

„Preşedintele Iohanis a declarat: «Dacă se confirmă că fragmentele provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţi şi integrităţii teritoriale a României». Cu siguranţă, preşedintele s-a referit la ipoteza unui atac intenţionat, care într-adevăr ar constitui o violare gravă a suveranităţii României. Dar secretarul general al NATO tocmai a afirmat că nu există niciun indiciu care să confirme această ipoteză” a arătat senatorul sucevean.

Atitudinea presei ucrainene care critică România este „nefirească”

Mai mult, el a spus că Rusia nu are niciun interes să provoace un conflict direct cu un stat NATO.

„De asemenea, locul în care s-a identificat drona nu are nicio semnificaţie de ordin militar, care să valideze ipoteza unui atac intenţionat. Aşadar, toate datele de până acum ne spun că scenariul la care s-a referit preşedintele Iohannis nu se confirmă” a adăugat senatorul PSD.

Totodată, el consideră nefirească atitudinea presei ucrainene care critică România.

„Înainte de a critica România, presa din Ucraina ar trebui să îşi amintească ce a făcut România pentru ucraineni. Ne-am implicat din prima zi pentru sprijinirea refugiaţilor şi, chiar dacă nu am primit toate fondurile promise de UE în acest sens, am continuat să asigurăm finanţarea pentru refugiaţi şi pentru creşterea capacităţii de tranzit pentru exportul de cereale din Ucraina” a conchis senatorul Gheorghiţă Mîndruţă. (N.B.)

Un comentariu

  1. Jorjel, resturile dronei prezinta o amenintare pentru oamenii aia care triesc acolo pe malul Dunarii. Sau e vina lor ca satul in care traiesc este in interiorul granitelor de stat?
    Berbeci ca tine fac politica – asta e problema tuturor romanilor.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI