Din totalul de 746

250 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară

> Pentru cele 189 de unităţi de învăţământ cuprinse în diverse proiecte de reabilitare, DSP a eliberat doar avize de funcţionare

În judeţul Suceava există 746 de unităţi de învăţământ, dintre care 725 de stat, respectiv 216 cu personalitate juridică, iar 509 fără personalitate juridică, a informat recent Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în conformitate cu care din totalul amintit 21 sunt unităţi de învăţământ particulare. Potrivit sursei citate, inspecţia tematică din acest an a fost efectuată în intervalul 29 august – 1 septembrie, verificările vizând asigurarea condiţiilor optime de începere a anului şcolar 2023-2024, a accesului la educaţie de calitate şi a egalităţii de şanse pentru toţi elevii, a condiţiilor igienico-sanitare, cât şi a siguranţei şcolare.

La data inspecţiei, 737 de unităţi de învăţământ, adică 98,8% din total erau igienizate, iar în 688, respectiv în 92%, se efectuase acţiunea de dezinsecţie a spaţiilor şcolare. Proiecte de reparaţii, investiţii sau modernizări se desfăşurau în 183 de unităţi de învăţământ (25% din total).

Autorizate la incendii erau 288 de corpuri de clădiri, neautorizate – 199, în timp ce 427 nu fac obiectul autorizării Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Autorizaţia sanitară de funcţionare a fost eliberată pentru 306 de unităţi de învăţământ, plus Colegiul Naţional Militar Câmpulung Moldovenesc, neautorizate din acest punct de vedere fiind 251 de unităţi de învăţământ.

De subliniat este că au avize de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cele 189 de unităţi de învăţământ cuprinse în diverse proiecte de reabilitare.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, apă curentă şi grupuri sanitare există în 714 de unităţi de învăţământ, acestea lipsind în 3 unităţi şcolare, la care se adaugă încă 4 care funcţionează în spaţii particulare închiriate. Totodată, aflăm că 25 de unităţi de învăţământ „se află în reabilitare totală, cu relocarea elevilor în alte unităţi”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI