550 de ani de la atestarea documentară a Berchişeştilor

Primăria şi Consiliul Local Berchişeşti, alături de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina, au pregătit o suită de manifestări dedicată împlinirii a 550 de ani de atestare documentare a comunei Berchişeşti, care va avea loc în acest sfârşit de săptămână, sâmbătă şi duminică, a transmis primarul comunei, Violeta Ţăran.

Aflăm că Zilele Comunei Berchişeşti cuprind evenimente culturale, artistice, literare, expoziţii de pictură, muzică, fotografie, icoane, lansarea unei monografii a satului Corlata şi a albumului renumitului sculptor Vladimir Florea, concerte cu interpreţi consacraţi şi ansambluri prestigioase, din judeţ şi din ţară, precum şi multe alte surprize, „într-un cuvânt tot ceea ce-i trebuie unei asemenea aniversări de prim rang”.

Ni se reaminteşte că Berchişeşti datează din 13 septembrie 1473, iar în acest an comunitatea sărbătoreşte 18 ani de la reînfiinţarea comunei, „evenimente motivante care stau la baza organizării acestor manifestări de înaltă ţinută social-cultural-artistică, la care vă aşteptăm cu mare drag, alături de oaspeţi din ţară şi străinătate”, după cum a transmis edilul-şef.

Printre altele, se preconizează „două zile pline la Centrul de Artă şi Tradiţii, cu manifestări extraordinare, de dimineaţa până seara”, administraţia locală dorindu-şi ca toţi oamenii din comună să participe, alături de rude şi de prieteni de mai departe, cu toţii fiind aşteptaţi „cu braţele deschise, mult drag şi voie bună”. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI