Cum a ajuns România raiul hoţilor?

De la bun început, cu revoltă şi ruşine: Parlamentul României şi fiecare parlamentar reprezintă interesele României şi ale poporului român şi toţi au jurat cu mâna pe sfânta cruce şi Sfânta Scriptură să-şi pună mintea şi umărul la propăşirea patriei în serviciul cetăţeanului contribuabil. Ce le lipseşte că nu ne scapă de sperjur şi hoţie? Ministrul de Interne, ministrul Justiţiei, fiecare poliţist, justiţiar, judecător au jurat să apere onoarea patriei, să respecte legea, dreptatea şi cinstea, să ocrotească averea statului, bunurile fiecărui cetăţean, nicidecum să-i favorizeze ori să-i scape pe hoţi şi pe corupţi. Fiecare primar şi fiecare consilier local au depus jurământ de credinţă faţă de ţară şi alegători şi se află în serviciul tuturor cetăţenilor din respectiva localitate, nu invers. Nu scrie nicăieri să se îmbogăţească pe spinarea cetăţenilor şi a statului, iar în Franţa şi în alte ţări cu spirit civic o mulţime de primari ai micilor localităţi îşi desfăşoară activitatea pro bono (între care şi una din fostele mele eleve).

Un om cinstit, atunci când nu mai are chef să respecte jurământul şi condiţiile contractului său, îşi dă demisia şi apoi e liber să facă ce doreşte, dar atât timp cât încasează de la contribuabili sau de la patron o retribuţie este obligat să facă ce scrie în contract. Chestia că „nu am ştiut“, „nu am auzit“, „nu mă interesează“ e o recunoaştere a nemuncii şi trebuie condamnată inclusiv în instanţă.

Nu ştia aceste lucruri comandantul Serviciului de Circulaţie din Constanţa(!) care l-a făcut scăpat pe drogatul şofer de bolid de lux, băiatul nu ştiu cui, ca apoi cu mintea tulbure de droguri să omoare doi tineri? Ba ştia, de aceea justiţia trebuie să-şi facă datoria şi să vadă dacă nu e omor din culpă, eventual să-l pedepsească, chiar dacă a avut bunul simţ să-şi dea demisia, altfel ţara asta rămâne bătaia de joc a escrocilor şi a inconştienţilor.

Nu ştia aceste lucruri doctoreasa care a lăsat să moară o pacientă, mamă a trei copii, rămasă „fără aer“? Remunerată tocmai pentru a se îngriji de bolnavi în cele 8 ore de lucru plătite din banii contribuabililor? Medic pentru care legea îşi va spune, sper, cuvântul şi a cărui carieră s-a întrerupt brusc fiindcă nu cred că vreun pacient îi va mai călca pragul. Iar dacă nu-i va mai călca nimeni pragul, să vadă şi ea cum e când îţi baţi joc de meserie şi de bieţii oameni. Şi e bine de reţinut: întotdeauna, dar absolut întotdeauna, cine îşi bate joc de oamenii necăjiţi nu scapă de trăsnetul lui Dumnezeu.

Nu ştia ce se întâmplă în propria comună bogatul primar din Crevedia, fiindcă, dacă afacerea cu gaze era legală, din salariile angajaţilor trăiau şi salariaţii primăriei? Ba ştia, altfel nu avea bani de salarii, iar în caz că afacerea era tolerată ilegal, banii n-aveau cum să nu intre în mâna primarului. Nu ştia Poliţia locală că acolo se află o bombă cu putere colosală? Înseamnă că nu a controlat nicio factură, niciun act al firmei. Acelaşi lucru e valabil şi pentru inspectorii de la fisc, iar toată lumea vorbeşte de mită şi mafioţi. Nu ştiau ofiţerii de credite din bănci că finanţează ilegal o afacere închisă tocmai din 2020? Nu ştia reprezentantul guvernului care garanta creditul hoţesc? Sau ştiau şi au luat „tainul“ pentru a aproba cheltuirea banului public de-a moaca? În astfel de afaceri necinstite sunt banii Dumneavoastră. Bani după care acum guvernul se duce cu mâna întinsă la Bruxelles.

Apropo de funcţionarii în uniformă militară: să nu ne spună te miri cine că şefii instituţiilor respective, inclusiv ministrul de Interne, nu ştiau ce se petrece în unităţile de la baza sistemului, dacă erau interesaţi, fiindcă mai sunt şi inşi care cunosc modul de organizare a unităţilor militare: fiecare gradat e controlat de superior, iar toţi împreună, sunt controlaţi, supravegheaţi de servicii speciale. În orice instituţie de acest tip există servicii de informaţii dar şi de contrainformaţii. Nu ne mai aburiţi. Cu milităria nu se poate juca nimeni de prea multe ori!

Nenorocirea cea mai mare e că în astfel de situaţii mor oameni nevinovaţi şi într-o formă sau alta tot crimă se numeşte, iar crima, omuciderea nu se iartă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI