Spitalul sucevean a devenit spital clinic judeţean de urgenţă

> Gheorghe Flutur: Câştigul este pentru pacienţi: înseamnă o complexitate mai mare a intervenţiilor, înseamnă o adresabilitate pe o rază mai mare

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, în şedinţă de îndată, ca Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava să devină Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce au fost primite avizele ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii în acest sens.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a amintit că, încă din 2009, de când SJU Suceava a fost preluat în administarea CJ, a avut ca ţintă ca acest spital să devină clinic.

El a spus că a fost nevoie de investiţii mari, să fie făcute schimbări majore, ceea ce s-a reuşit cu sprijinul consilierilor judeţeni, a personalului medical al spitalului şi al echipelor de conducere, cărora le-a mulţumit.

„Intrăm într-o nouă etapă astăzi. Spital clinic înseamnă mult, înseamnă provocări. Ministerul Sănătăţii ne-a dat avizul de care aveam nevoie. Trebuie să înţelegem că, din momentul acesta, tot ce înseamnă proceduri legate de raporturi contractuale, legătura cu universitatea, cele şapte secţii care au la conducere cadre universitare şi laboratorul BK va trebui modificat, raporturile de muncă, astfel ca de la 1 octombrie, când începe anul universitar, să fie totul în regulă” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că, de acum, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, pe lângă activitatea propriu-zisă, se va face şi cercetare, se va face şi învăţământ.

„Se deschide o şansă uriaşă şi pentru rezidenţi la Suceava, şi pentru studenţi care să facă practică. Facultatea de Medicină va avea un loc unde să-şi desfăşoare calificat activitatea” a continuat Flutur.

El a mulţumit şi USV pentru efort, dar şi ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, pentru realizarea acestui deziderat.

„De aici încolo câştigul este pentru pacienţi. Înseamnă o complexitate mai mare a intervenţiilor, înseamnă o adresabilitate pe o rază mai mare. Şi aşa, în ultimul timp, la Suceava, vin pacienţi şi din alte judeţe şi, fără lipsă de modestie, după Iaşi, Suceava devine unitatea medicală clinică…, ceea ce înseamnă un pas important pentru nordul ţării şi pentru judeţul Suceava” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI