Circulaţia autoturismelor este ultima prioritate în studiul care fluidizează traficul din municipiul Suceava

> Mai importante sunt transportul public şi transportul alternativ

Circulaţia autoturismelor în municipiul Suceava este ultima prioritate a studiului de fluidizare a traficului în municipiul Suceava.

Consilierul local PNL Adrian Arămescu a întrebat-o în recenta şedinţă a CL pe reprezentanta firmei de proiectare cum se va fluidiza traficul prin această operaţiune.

„Prin acest proiect se încurajează transportul public astfel încât vehiculele să circule cu dificultate şi transportul public să aibă prioritate” a răspuns aceasta.

Arămescu a cerut detalii privind acest concept, arătând că el e convins că nu va funcţiona acest sistem niciodată şi că îşi doreşte ca reprezentanta proiectului să fie prezentă şi când sistemul nu va funcţiona. „Noi trăim în Suceava şi ne vom ciocni zi de zi cu chestiunea asta” a spus Arămescu.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a explicat că sistemul presupune ca sucevenii să folosească în principal transportul public, apoi surse alternative de transport – respectiv bicicletă, trotinetă, motocicletă, scuter, iar în ultima instanţă maşina.

Reprezentanta proiectantului a spus că va fi funcţional sistemul de semaforizare inteligent care transmite informaţii în centrul de comandă şi control şi se va crea undă verde pentru vehiculele care au nevoie să meargă; şi că inclusiv trecerile de pietoni vor fi semaforizate, iar pietonii vor acţiona butonul pentru a traversa.

Arămescu a întrebat-o dacă e din Suceava, iar când aceasta a spus că e din Siret a comentat că „e motivantă chestia” şi şi-a exprimat neîncrederea în acest sistem.

 Întrebată de consilierul Dan Ioan Cuşnir care este experienţa similară a proiectantului, reprezentanta firmei de proiectare a răspuns că studiul actual a fost realizat având la bază un studiu de trafic mai vechi al municipiului, iar în ceea ce priveşte alte lucrări, firma implementează un sistem de semaforizare inteligentă în Arad.

Dan Ioan Cuşnir a apreciat că pentru acest studiu ar fi trebuit să lucreze o firmă cu o experienţă mult mai importantă şi cu rezultate bune.

Concluzia consilierului liberal Adrian Arămescu a fost că, în loc să fie oraş de 15 minute, Suceava va ajunge oraş de 3 ore.

Proiectul a fost votat cu 14 voturi pentru şi 6 abţineri. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI