„Star Wars: Ahsoka”, între nostalgia Rebels şi revelaţia Rosario Dawson

> „O Jedi rătăcitoare, asemănătoare unui samurai, care face fapte bune ori de câte ori are ocazia”

Serialul „Star Wars: Ahsoka” a avut premiera pe 23 august pe Disney+. Lucasfilm a lansat, astfel, una dintre cele mai aşteptate serii ale anului, spin-off-ul The Mandalorian cu Padawan-ul lui Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, în rolul principal. Aventurile acesteia vor surprinde atât fanii celebrei saga, cât şi pe cei care descoperă acum universul Star Wars.

Ahsoka Tano, femeia ce emană forţă şi ambiţie prin toţi porii, este interpretată de Rosario Dawson şi a cucerit deja publicul din întreaga lume în doar 24 de ore de la lansarea seriei pe Disney+. Ea se va alia cu câţiva dintre eroii rebeli pentru a neutraliza ameninţarea iminentă a generalului Thrawn, care convoacă un consiliu imperial clandestin. Seria capătă rapid o tonalitate intensă, scotoceşte prin mitologie şi simboluri, şi ne încântă cu secvenţe de acţiune în care sabia laser este elementul central şi în care sunt expuse, pas cu pas, valorile şi crezul noii luptătoare Star Wars. Coloana sonoră, pe cât de sensibilă, pe atât de intensă, potenţează încărcătura narativă şi centrează atenţia pe noile aventuri ale protagoniştilor.

Fostul cavaler Jedi, Ahsoka Tano, ce a fost, cândva, Padawan-ul lui Anakin Skywalker în timpul războiului clonelor, este acum un lider şi un războinic respectat, devenită o luptătoare formidabilă înainte ca domnia Imperiului să schimbe cursul istoriei galactice. Deşi a plecat din Ordinul Jedi, ea a continuat să-i susţină pe cei care luptă pentru pace şi dreptate în galaxie, mult după căderea Republicii. Ahsoka devine în această nouă serie un mentor pentru Padawan-ul ei, Sabine Wren şi transmite mesaje general valabile şi lecţii de viaţă. Ne învaţă că uneori e bine să acţionezi rapid pentru a evita conflicte majore, că a fi lider poate fi o adevărată povară dacă nu ştii să gestionezi această ipostază, că nu trebuie să-ţi fie niciodată teamă să-ţi spui punctul de vedere, iar atunci când nu mai crezi în ceea ce faci e OK să renunţi.

Creatorul seriei, Dave Filoni, explică cum o descoperim pe Ahsoka de această dată: „Este o Jedi rătăcitoare, asemănătoare unui samurai, care face fapte bune ori de câte ori are ocazia şi care veghează mereu în faţa unor pericole mult mai mari care ar putea ameninţa tot ceea ce este bun în Noua Republică”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI