Spirit „verde” la Palat

Primăvara este simbolul renaşterii, iar noi am ales să spunem că nu este doar un anotimp, ci o stare de seninătate, bucurie, iubire şi lumină, pe care ne dorim să o purtăm în suflete. Toate acestea le-am căutat în aprilie şi mai în privirile, în zâmbetele, în vorbele celor pe care i-am întâlnit.

Ne-am creat fericiri şi împliniri, din nou în hubul nostru, celebrând pe 2 aprilie Ziua Internaţională a Cărţilor pentru Copii, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, prin lecturi, prin dorinţa de percepere a mesajelor, de înţelegere a esenţei dintr-un text, a unei fotografii.

Primăvara înseamnă şi verde! Nu întâmplător am derulat şi am participat la o serie de activităţi în cadrul programului Săptămâna verde, urmărind să ne dezvoltăm Spiritul verde. Am promovat şi încurajat acest aspect prin flyere şi fotografii sub forma unui exerciţiu practic, prin lectura unor poezii despre natură, prin rezolvarea de rebusuri pe aceeaşi temă.

Nu degeaba se spune că: „Verdele este culoarea dintâi a lumii, cea din care iese la iveală frumuseţea.” (Pedro Calderon de la Barca). Am cercetat, am citit şi am aflat multe lucruri inedite despre această culoare.

 În multe părţi ale lumii, verdele simbolizează siguranţa, securitatea. Este culoarea emblematică a Irlandei, semnificând vastele dealuri înverzite de aici, precum şi sfântul patron al acestei ţări, Sfântul Patrick. În cultura aztecă, era un însemn al regalităţii. La chinezi, pietrele verzi de jad reflectă virtutea şi frumuseţea. Pentru japonezi, verdele este simbolul vieţii eterne. În zonele muntoase din Scoţia, oamenii obişnuiesc să poarte haine de această culoare ca un însemn al onoarei. Datorită asocierii cu primăvara, în Portugalia verdele este culoarea speranţei.

Primăvara, verdele, Prier şi Florar ne-au insuflat optimism, vitalitate, echilibru, bună înţelegere, empatie; de toate vă dorim să vă bucuraţi şi voi!

Profesor ALINA ŞANDRU,

prof. MIHAELA BUCULEI,

Palatul Copiilor Suceava

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI