Ioan Balan, în Parlament:

Crizele suprapuse din ultimii ani au lăsat urme adânci

> Singura cale pentru a susţine economia naţională este aceea de a menţine un ritm susţinut al investiţiilor publice şi private, a adăugat deputatul

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat, printr-o declaraţie politică susţinută în Parlament, îngrijorarea faţă de situaţia economică europeană şi consideră că singura cale pentru a susţine economia naţională este aceea de a menţine un ritm susţinut al investiţiilor publice şi private.

„Deşi România traversează o perioadă de creştere economică şi stabilitate, privesc cu deosebită îngrijorare informaţiile care vin dinspre unele state europene dezvoltate, ale căror economii au înregistrat în prima parte a anului stagnări sau chiar scăderi economice” a spus deputatul liberal sucevean.

El a menţionat că îngrijorările sale sunt justificate de faptul că România este parte a economiei europene şi multe dintre unităţile de producţie din ţara noastră depind în mod esenţial de comenzile din statele europene partenere.

„Aceste fluctuaţii ale economiei europene ne demonstrează că toate crizele suprapuse din ultimii ani au lăsat urme adânci. De asemenea, agresiunea barbară a Rusiei din Ucraina continuă să producă efecte negative la scară largă, în special în zona energetică, şi singura cale pentru a susţine economia naţională este aceea de a menţine un ritm susţinut al investiţiilor publice şi private” a adăugat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a reiterat că din primele zile de mandat ca parlamentar a susţinut că România nu poate să se dezvolte decât prin investiţii publice şi o bună rată de absorbţie a fondurilor europene.

„Le-am explicat oamenilor că investiţia publică nu este o chestiune abstractă, ci un lucru care ne schimbă viaţa în bine, dar care generează şi comenzi pe orizontală pentru firmele româneşti. Reabilitarea unei şcoli dintr-un oraş sau comună nu înseamnă doar bucurie şi condiţii mai bune pentru elevi, ci locuri de muncă pentru cei care lucrează în construcţii şi comenzi pentru producătorii de materiale de construcţii. Construcţia unei autostrăzi, cum este cea a Moldovei, nu este doar o mare realizare naţională pentru că va lega provinciile istorice ale ţării printr-un drum rapid şi sigur, ci asigură locuri de muncă pe şantiere, creşte comenzile de materiale pentru firmele româneşti şi pune bazele pentru construirea de noi unităţi de producţie şi servicii în proximitatea acesteia” a arătat Ioan Balan.

El a subliniat că sub guvernele liberale din ultimii trei ani chiar s-au simţit beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană, fondurile europene aduse în ţară fiind la niveluri istorice, de zeci de miliarde de lei anual.

„Mai mult decât atât, graţie negocierilor susţinute ale premierilor liberali şi ale Preşedintelui României, avem la dispoziţie în următoarea perioadă peste 80 de miliarde de euro, bani care pot să susţină nu numai dorinţele investiţionale ale românilor, ci şi sutele de mii de firme româneşti care au traversat cu greu trei ani de crize severe. Am convingerea că dacă vom utiliza în integralitate oportunităţile de finanţare pe care ni le-a pus la dispoziţie Comisia Europeană, norii negri care încă stau deasupra economiei europene nu vor afecta economia românească” a conchis Ioan Balan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI