Conferinţa „Copiii şi inima Bisericii”

De Ziua Internaţională a Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin Sectoarele Media şi comunicare şi Educaţional-Teologic (Învăţământ) ale Centrului Eparhial Suceava, şi Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop” organizează conferinţa „Copiii şi inima Bisericii”, un eveniment educaţional-cultural celebrativ dedicat copiilor, la care vor participa copii şi tineri cu performanţe în învăţare, în activităţi comunitare şi în programe social-filantropice locale, eparhiale şi regionale din şcolile de masă şi copii şi tineri din centrele şcolare de educaţie incluzivă/instituţii de ocrotire socială din judeţul Suceava.

Evenimentul se va desfăşura joi, 1 iunie 2023, începând cu ora 10:00, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava şi are următorul program: > Forumul Copiii şi inima Bisericii, cu participarea unor copii-ambasador din diverse grupuri sociale: copii supradotaţi din şcolile de masă; copii cu rezultate remarcabile, aflaţi în situaţii de risc economic şi/sau social; copii cu sindrom Down şi copii cu nevoi speciale; copii în plasament familial şi din centrele de servicii multifuncţionale; copii din comunităţile etnice din eparhia Sucevei şi Rădăuţilor, cu performanţe în domeniul artei; > Panelul olimpicilor, Cerurile-n cărţi, la îndemână, al elevilor suceveni premianţi la etapele naţionale, nivel gimnaziu şi liceu, ale Olimpiadei Naţionale de Religie, Cultul Ortodox, 2023, respectiv la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Religie, seminarii şi licee teologice ortodoxe, 2023; > Bookland-ul copiilor, Şi viaţa ta, în cartea mea, prezentări de carte scrisă de copii şi tineri suceveni; > Muzică, poezie, rugăciune – duet cu Dumnezeu, microrecitaluri – vioară, pian, flaut, acordeon, poezie – ale copiilor.

Cu binecuvântarea şi susţinerea Înaltpreasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, evenimentul se va încheia cu premierea olimpicilor suceveni la disciplina religie şi celebrarea copiilor invitaţi şi participanţi.

Înscrierea copiilor-public în vederea participării la eveniment se realizează, în limita locurilor de care dispune Sala „Pimen Arhiepiscopul”, prin completarea acestui formular: https://forms.gle/wz7eQLpxo52h6jtJA. Conferinţa copiilor va fi transmisă live, pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Prof. DANIELA CEREDEEV, Inspector şcolar, coordonator

de eveniment, ArhiepiscopiaSucevei.ro

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI