Pentru stabilizarea versantului din zona Zamca

CJSU Suceava a dispus aplicarea în regim de urgenţă a soluţiilor tehnice

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a adoptat, marţi, o hotărâre privind stabilizarea versantului nordic al municipiului Suceava.

Astfel, prin Hotărârea nr. 9/23.05.2023 privind stabilirea unor măsuri ca urmare a manifestării riscului „alunecări de teren” existent pe versantul nordic al municipiului Suceava, în zona cartierului Zamca, CJSU Suceava a decis analizarea şi asigurarea implementării de către Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava a Raportului de expertiză tehnică cerinţa Af, aferent Proiectului nr. 100/15.05.2023 – „Alunecare de teren la Liceul Teoretic Filadelfia în zona terenului de sport, a cantinei şi a construcţiilor situate în apropiere de coronament versant”.

Prin hotărâre s-a stabilit dispunerea în regim de urgenţă a soluţiilor tehnice şi măsurilor impuse în urma expertizei efectuate, avându-se în vedere protejarea şi stabilizarea întregului areal de manifestare a riscului „alunecări de teren”.

Alunecarea de teren din zona Zamca, cunoscută din 2007, s-a reactivat în ultima perioadă.

Primarul Ion Lungu a declarat că lucrurile nu mai suferă amânare.

„De această dată eu zic că lucrurile nu mai suportă amânare şi trebuie să le facem pentru că sumele de bani depăşesc posibilităţile Primăriei şi atunci trebuie să găseşti instrumente financiare. În 2007 încă nu erau aceste fonduri europene cum sunt acum. Eu zic că acum avem o şansă reală pe fonduri europene sau pe alte fonduri la Compania Naţională de Investiţii să consolidăm acest versant” a spus primarul. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI